FELFEDEZŐTÚRÁK

Az MKeys Travel a városlátogatások, nyaralások és a csoportos utazások mellett további lehetőséget is kínál kalandvágyó utasainak az élmények gyűjtéséhez a felfedezőtúrák keretén belül.

A felfedezőtúra alkalmával tapasztalt, legjobb csoportkísérőink egyike vág neki még kevésbé bejárt terepek felfedezésének, mélyebb megismerésének. E speciális utazás célja, hogy a csoportvezető olyan személyes, gyakorlati tapasztalatokat gyűjtsön, melyek segítségünkre lehetnek abban, hogy a jövőben még érdekesebb, tartalmasabb csoportos utakat, városlátogatásokat, nyaralásokat szervezhessünk Nektek.

Ezen túra férőhelyei limitáltak, maximum 1-4 utas csatlakozhat csoportvezetőnkhöz. A túrára való jelentkezés előzetesen befizetendő ára igen csekély, az utazás során felmerülő további költségek helyben fizetendők! (Önköltséges tehát: a szállás, tömegközlekedés, igény szerinti programokon való részvétel, belépőjegyek stb.)

A felfedezőtúrák valóban kalandtúrák, váratlan helyzetek, meglepetések, nem várt fordulatok színesíthetik a kis csapat útját!

Kérjük, hogy felfedezőtúránkra akkor jelentkezz, ha számodra nem okoz gondot olcsóbb szállásokon aludni, belevetni magad a helyi tömegközlekedés rejtelmeibe; ha úgy érzed, hogy rugalmas és nyitott vagy, és van igényed kicsit kimozdulni a komfortzónádból, új élményeket gyűjteni!

Figyelem! Felfedezőtúrákat csak időszakosan szervezünk, ezért elképzelhető, hogy hosszabb várakozás előzheti meg a következő utat.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, a részletekről érdeklődj itt: info@mkeystravel.com

Peru & Húsvét-sziget
2019. július 5 – július 27.

2019 nyarán a Napisten, az aranytrónusú inka gazdag, titokzatos birodalma, a merész felfedezők, az aranyra éhes, kérlelhetetlen konkvisztádorok és hittérítők földjére, Peruba szervez csoportkísérőnk, Kuun Aladár egy egzotikus utat. Ha eszedbe jutott egy olyan utazás, ami több, mint egy szokványos turistaút, ami nem csak élvezetet nyújt,, akkor a Ten számodra Peru a megfelelő választás. Tengerpart, magas hegyek, Andok, minden megtalálható, ami egy életre szóló utazáshoz szükséges.

Bármilyen információért egyenesen hozzá fordulhatsz az alábbi e-mail címen: kuun.aladar@gmail.com
A csoport maximum 5 fős lesz (kocsibérlés miatt), így maximum 4 fő jelentkezhet az útra! Jelentkezni az info@mkeystravel.com e-mail címen keresztül.

Az út ára: 75.000 Ft, amely egyedül a szervezés díját tartalmazza. A többi és várható árakról valamint a programokról alább találtok egy leírást. A 75.000 Ft felett minden további fizetni valót, önköltségileg számoljuk el utasaink felé. A részletes költségeket a program alján megtalálod.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. szeptember 25., illetve a szabad helyek függvényében.
Szeptember végéig meg kell venni a nemzetközi repülőjegyeket (Limába és a Húsvét-szigetre) és le kell foglalni az inka túrát (előleg 350 USD).

A túra útvonala: https://goo.gl/maps/zWf8h8yCjov

Részletes program:

július 5.
Indulás Bécsből. A pontos menetrend attól függ, hogy a jegyvásárlás időpontjában melyik útvonal lesz a legolcsóbb, de jelenleg ez:

LH6474 Bécs 10:40 Toronto 14:10
AC1946 Toronto 18:00 Lima 00:55

Július 6. érkezés Limába
Hajnalban megérkezünk, felvesszük az autót, a szállás elfoglalása, majd pihenés. Napközben akklimatizálódás, ill. a Nemzeti Múzeum megtekintése.

szállás: Lima

Július 7. Pachacamac
Reggel kirándulás a 40 km-re fekvő romokhoz, amely már jóval az inka kultúra előtt is az egyik legfontosabb zarándokhely volt, majd irány Paracas (4 óra, 280 km). Útközben megállunk Chinchaban, ahol egy alagutat nézünk meg, melyet rabszolga kereskedelemre használtak a 17-18. században.

szállás: Paracas

Július 8. Paracas & Ballestas szigetek & Huacachina & Ica
Áthajózás a Ballestas-szigetekhez (30 USD) – a mini Galapagoshoz -, amely ezernyi fóka otthona. Gazdag élővilágát színesíti a számos vadon élő madárfaj, szárazföldi- és tengeri emlősök és a veszélyeztetett Humboldt-pingvinek, amiket a hajóút során lehett megpillantani. Ha szerencsénk van, láthatunk delfineket és bálnát is. A hajóból pillantást lehet venni egy a Nasca vonalakhoz hasonló, sziklába vájt, rejtélyes geogliph rajzra, melynek eredetéről ma is sok tudományos vita folyik; a legvalószínűbb elmélet, hogy az egykor itt élt Paracas törzs tagjaitól származik, de miértjét továbbra is homály fedi.

Mivel a hajókázás 11-kor véget ér, így innen Huacachina dűne és oázis felé vesszük az irányt (80 km – 1:10 óra). A sivatagi falu egy természetes tó köré épült, és kötelező látnivaló egy Peru körutazás alkalmával. Nemcsak amiatt, mert rendkívül érdekes faluról van szó, hanem az elképesztő homokdűnék miatt is, amelyek tiszteletet parancsolóan hatalmasak. Ráadásul nemcsak látványra rendkívül érdekesek ezek a dűnék, hanem arra is tökéletesek, hogy lecsússzunk róluk egy deszkával, vagy nagy sebességgel végighajtsunk rajtuk egy terepjáróval.

szállás: Ica

Július 9. Nazca
Korán reggel továbbindulás Nazcaba (145 km – 2:30 óra). Útközben egy napórát is megnézünk, majd repülés kis géppel (90 USd – fél óra) a nazcai óriás rajzok felett, amelyek a világ misztikum központjában állnak felfedezésük óta. A Nazca vonalak az 1920-as években felfedezett, földbe vésett ábra- és vonalhálózat, az UNESCO Világörökség részét képezik. Az i. sz. I. évezredben fennállott Nazca-kultúra idejéből származnak. A több száz, olykor egymást metsző vonalak között nagyméretű állat- és növényfigurák rajza található.

Mielőtt neki vágnánk a 560 km-es távnak (kb. 9 óra) Arequipaig, gyors megálló a Nazcától pár km-re fekvő Las Paredonesben, ahol egy inka kori település maradványait nézzük meg, ill. az innen 4 km-re fekvő ősi Cantalloc-vízvezeték rendszert, ahonnan egy nazca vonal is látható.

szállás: Arequipa

Július 10. Arequipa
Arequipába egyike Peru legszebb városainak, és 2300 méter magasan fekszik. A várost fehér vulkáni sziklákból építették. Városnézés az UNESCO világörökség részét képező, “fehér város”-ként is emlegetett belvárosban: főtér, a Katedrálist, a 16. Santa Catalina Konvent.

szállás: Arequipa

Július 11. Colca-kanyon
1 napos kirándulás a világ legmélyebb kanyonjához, miközben megnézzük a kondort, az egyik legnagyobb madarat.

szállás: Arequipa

Július 12. Puno
245 km (kb. 5 óra) után érkezünk meg – Sillustani érintésével, amely az inka idők előtti ősi preinka temetkezési hely – Punoba, ahol félnapos kiránduláson veszünk részt a világ legmagasabban fekvő, hajózható, a 3812 méteren található Titicaca-tavon. Áthajózunk az Uros indiánok egyedülálló úszó szigeteire. A Titicaca Nemzeti Park területén elhelyezkedő tavon kb. 40 úszó “totora” található. A Taquile-szigeten a kecsua indián származású lakói a mai napig erősen őrzik hagyományaikat. A sziget elsősorban a helyiek által készített ruhákról nevezetes. Nők és férfiak egyaránt készítik ezeket a ruhákat és a közösség minden tagja hordja őket. Az őslakók textilművészetét az UNESCO felvette a szellemi kulturális örökségek listájára.

Szállás: Puno

Július 13. Cusco
Hajnalban indulunk Cuscoba, 380 km (5 óra), majd a szállás elfoglalása után városnézés. Cusco vagy másképpen Cuzco volt az Inka Birodalom vallási és politikai központja. Az indiánok szentségként imádták, mivel az első inka Manco Cápac alapította. Házainak, piacainak és utcáinak számát tekintve akkora volt, mint a középkori Európa egyik nagyvárosa.

szállás: Cusco – 2 éj

Július 14. Szivárvány-hegy
A Cuscótól 90 kilométerre található Szivárvány-hegy létezéséről sokáig nem is tudtak. Felfedezése sajnos a globális felmelegedésnek köszönhető. A színpompás kőzet akkor vált láthatóvá, amikor a hótakaró elolvadt. A gyaloglás 4,100 méter magasról indul és egy gyönyörű, változatos 5 órás túra során lehet elérni a kicsivel több mint 5000 m fölé magasodó csúcst. Útközben nem csak sivatagos tájat hanem hófödte csúcsokat, lámák békés legelészését és sokszínű hegyvonulatokat is megtekinthetjük.

szállás: Cusco – 1 éj

Július 15-18. Inca ösvény és a MACHU PICCHU
Az Inka Ösvény az egykori inka úthálózat azon része, ami ma turisták által látogatható. Az Andok hegyláncain fekvő, köderdőkkel és alpesi tundrán át vezető ösvény települések, alagutak és inka romok mentén vezet a Nap-kapun keresztül a Machu Picchu hegyhez. A két hosszabb út néhány szakasza 4200 méter fölött halad. Machu Pichun belül lehetőség van megmászni a 3100 m magas Machu Pichu hegyet. Ez +80 USD, viszont a legszebb, legfantasztikusabb kilátás innen nyílik a rom városra. A program ára: 650 + 80 USD.
Visszafelé vonattal megyünk Cuscoba, ahol 2 éjszakát fogunk eltölteni.
szállás: Cusco – 1 éj

Július 19. Szent-völgy
https://goo.gl/maps/ytcrXoX8rdx
Cuscótól, az egykori inka fővárostól nem messze található a Szent Völgy. Nevét az itt található számtalan inka lelőhelyről kapta. A Pisac vagy Chinchero melletti városok a Machu Picchuhoz hasonló stílusban épültek. (77 km)

szállás: Yucay – 1 éj

Július 20. Szent völgy
https://goo.gl/maps/Vzv5oswy9Ym
Folytatjuk az utunkat a Szent völgyben, ahol először megnézzük Yucuyt, majd Urumamba felé vesszük az irányt. Majd Ollantaytamboban, Marasban és visszafelé Chincheroban állunk meg egy rövid időre, mielőtt visszaindulunk Limába.

szállás: Abancay

Július 21. Lima
Gyors városnézés, majd 900 km vár ma ránk Peru fővárosáig, útközben 1-1 érdekesebb helyen megállókkal, pihenőkkel.

szállás: Lima

július 22. Húsvét-sziget
opcionális – fakultatív. Aki nem szeretne jönni, vagy nem fér bele, azok 23-án haza indulhatnak.

Éjjel transzfer a repülőtérre, leadjuk az autót és elrepülünk a Chiléhez tartozó Húsvét-szigetre Santiagon keresztül. A sziget Tahiti és Chile között fekszik, nevét onnan kapta, hogy egy holland hajós húsvét napján fedezte fel. Legfőbb nevezetessége a több száz moai, vagyis a hatalmas fejeket ábrázoló kőszobrok, amelyek mindegyike egyetlen kőből lett kifaragva

LA2369 Lima 12:15 Santiago (Chile) 16:55
LA833 Santiago 18:50 Húsvét-sziget 22:15

Július 23-24.
A klasszikus vicc szerint a sziget szobrait megpillantva az amerikai turista azt mondja, hogy “Wow, that’s amazing!”, a francia azt, hogy “Oh-la-la, c’est magnifique!”, míg a magyar azt, hogy “Húbazmeg, ez de qva nagy!”. Kb. így lehet leírni azt az érzést, amikor az ember megpillantja ezeket a fantasztikus alkotásokat.

Két nap alatt járjuk be a mindössze 163 négyzetkilométeres sziget csodáit: Ana kai tangata barlang, a madárembereket ábrázoló festményeivel, Rano Kau (vulkán és krátertó), majd a Rano Raraku, szintén vulkán és krátertó, a hegy oldalából kifaragott óriásszobrokkal; Orongo, a madárember-kultusz fő színhelye.

Megcsodáljuk az Anakena-öblöt, ahol a legenda szerint Hotu Matua, a szigetet felfedező polinéz „király” és kísérete partra szállt. Megtekintjük Vinapu Ahuha-t, a közel 1200 éves szentélyt, ahol Thor Heyerdahl végzett régészeti kutatásokat. Hanga Poukura, Ahu Akivi, Ahu Vai Teka, Puna Pau, Hanga Kio’e, Au Te Peu, Ahu Tahai: a sziget óriásszobrai.

Szállás: 3 éjszaka Hanga Roa-ban

Július 25.

Délelőtt ami még kimaradt, majd transzfer a repülőtérre és visszarepülés Santiago de Chilén keresztül Limába.

LA842 Húsvét-sziget 14:55 Santiago 21:25
LA2478 Santiago 3:50 Lima 6:40

Hajnalban megérkezés, pihenés Limába, vagy ami kimaradt, azt megnézzük.
Szállás: repülőtér mellett, a hajnali indulás miatt.

Július 27-én haza indulás, érkezés másnap.

Air Canada AC1947 Lima 2:40 Toronto 11:40
Air Canada OS72 Toronto 17:55 Bécs 8:30

Költségek
repjegy: kb. 250.000 Ft
autó: 100.000,- Ft. 4 fő esetén 25.000,- Ft/fő + benzin. 1750 km-t lehet megtenni hetente (vagy másik cégnél 300 km/nap) vele. A program szerint kb. 3500 km-t autózunk, így beleférünk a limitbe.

Programok (/fő)
Ballestas-szigeteki hajóút: 30 USD
Nazca repülés: 90 USD
Huacachina-i dzsiptúra: 35 USD/autó
Colca kanyon: 80 USD
Tititaca: 30 USD
Inca ösvény: 650 USD
+ Machu Pichu hegy: 80 USD
Cusco környéke: 20 USD
MEGJEGYZÉS: a legtöbb programot előre le lehet, sőt le is kell foglalni apránként, így helyben már nem kell olyan sokat fizetni.
szállás: kb. 70.000,- Ft
összesen: 610.000,- Ft + étkezés & egyéb (benzin, szuvenír, stb.)
programok: 1015 USD ~ 290.000 Ft
repjegy: 250.000,- Ft
autó: 100.000,- Ft/17 nap – 4 fő esetén kb. 25.000,- Ft/fő
szállások: 70.000,- Ft
+ Húsvét-sziget: kb. 300.000,- Ft
Szállás: 40.000,-Ft /3 éj
repjegy: 685 USD
programok
1 napos szervezett program: 50 USD
robogó 1 napra: 30 USD
kerékpár 20 USD
Nemzeti park belépő: 80 USD
összesen: 290.000,- Ft + étkezés, egyéb

F O N T O S ! ! ! ! ! O L V A S D E L ! ! ! !
Magas hegyi túra, az átlag magasság 2000-4000 méter között lesz – de nem egy alkalommal 4000 m felett(!!), ezért fontos a jó kondíció, mivel sokat fogunk túrázni, gyalogolni. Ezt elősegítve utazásunkat a tengerparton kezdjük és fokozatosan emelkedünk egyre magasabbra, hogy megkönnyítsük az tengerszint felletti maggassághoz való alkalmazkodást.
A magas hegyi betegség mindenkit érint/het, helyszínen kapható gyógyszerrel a tünetek enyhíthetőek (SOROJCH PILLS). Ha valaki itthonról szeretne gyógyszert vinni, a magyar orvosok által javasolt készítmény neve: HUMA-ZOLAMIDE, mely a háziorvossal illetve oltóközponttal történt előzetes konzultációt követően receptre kapható a legtöbb gyógyszertárban.
Ezen felül legyen jogosítvány – nemzetközi is -, mert váltott vezetés szükséges, főleg az utolsó nap, Cuscoból Limába!
Meleg, réteges ruházat szükséges, mivel Peruban a mi nyarunk a télnek számít és sok helyen nincs fűtés! Nem egy alkalommal lesz, hogy reggel minusz pár fok, de nappal már 20 fok lesz.
Vízum: nem kell, de az útlevélnek a belépés idejétől számítva legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie és 2 üres, egymással szembenéző üres oldalnak lennie kell Chile miatt.
Az utazáson, de különösen a programokon mindenki saját felelősségre vesz részt, a szervezők a részvételből eredő minden felelősségét teljes egészében kizárja.
Ajánlott költőpénz: utazáskor naponta kb. 20 USD/fő/nap az ajánlott költőpénz, de egyéni igényektől és fogyasztási szokásoktól függ ez az összeg,
+ a programok árai.
A jelentkezéssel a fenti tudnivalókat elfogadod.