Csoportos Mianmar (Burma)

Burma az a hely, ahova ha egyszer eljutsz, visszavágysz. Még az a hely, ahol a helyiek a turistára vendégként gondolnak nem pedig pénzeszsákra, ahogy a többi ázsiai országban. Még az a hely, ahol a legtöbb dolgot megkapod annyiért, amennyiért a helyieknek kerül.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJAI: 
2019.06.22.-07.10.

Jelenetkezési határidő 2018.10.31.

Magyar állampolgárnak az utazáshoz a visszaindulástól számított hat hónapig érvényes útlevélre van szüksége.

ProgramHasznos információkMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj vanOkosságok

2019.06.22. Indulás Budapestről 1 rövid átszállás után
2019.06.23. Érkezés délelőtt Bangkokban. Város felfedezése.
2019.06.24.-06.25. Szabadprogram vagy magyar nyelvű fakultatív programok.
2019.06.26. Napközben menetrendtől függően repülés Mandalayba, majd a város felfedezése.
2019.06.27. Félnapos program hajóval Min Kun településre.
2019.06.28. Reggeli után busszal indulás Baganban. Bagan felfedezése.
2019.06.29.-06.30. Bagan felfedezése. Félnapos fakultatív program a Mount Popahoz.
2019.07.01. Szabadprogram, majd délután szabadhelyek függvényében fekvőhelyes vonattal vagy kényelmes VIP busszal irány Yangon.

2019.07.02. Érkezés után táskák lepakolása a szálláson, majd a város felfedezése.
2019.07.03. Délután menetrend függvényében elrepülés Bangkokba.
2019.07.04. Reggel hatkor busz, gyorshajó kombóvan utána Koh Phanganra. Érkezés a szállásra kb. 17 óra
2019.07.05.-07.07. Fürdés
2019.07.08. Reggel 8-kor indulás Bangkokba gyorshajóval és busszal, érkezés este.
2019.07.09. Délelőtt indulás Kievbe, szállás és városnézés.
2019.07.10. Érkezés Budapestre 14:55-kor.

Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! A csoport minimum 10 fővel indul, amíg nincs meg a megfelelő csoportlétszám, addig a jelentkezés opcionális és vissza is mondható. Amint megvan a 10 fő, úgy az iroda értesít, ekkor az előleg befizetése után (1-2 munkanap) válik véglegessé a foglalás. Ezután lemondásra nincs lehetőség!
Az árak választott szállástípusonként eltérőek. Ha egyik szállás sem nyeri el a tetszésedet, vedd fel a kapcsolatot irodánkkal és ajánlunk Neked megfelelőt.

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz 200.000Ft előleg megfizetése szükséges. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi az utazási szerződést, a számlát és a visszaigazolásokat. Az utasnak az utazási szerződést aláírva vissza kell küldenie 7 munkanapon belül. A fennmaradó összeget indulás előtt 45 nappal kell kiegyenlíteni.

Az utazás menetrend szerinti járattal történik egy átszállással! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Budapest 15:45 – 1 rövid átszállás – Bangkok 09:35
Bangkok 11:25 – 1 átszállással, éjszakázás 2 ágyas központi szálláson Kievben/városnézés – Budapest 14:55

Myanmar hivatalos pénze a myanmari kyat (MMK). 1 MMK 0.20 HUF-ba kerül. Az éppen aktuális árfolyamot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod. Magyarországon nem lehet váltani. Ajánlot dollárt hozni, majd a helyszínen beváltani kyat-ra. Itt is érvényes az, ami a többi dél-kelet ázsiai országra, hogy 2006-nál régebbi cimleteket fogadnak el.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz a visszaúttól számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel és vízummal kell rendelkeznie. A vízumot online meg lehet igényelni az alábbi linken.
Az MKeys Travel más, mint a többi utazási iroda, főleg a csoportos utak tekintetében. Nálunk a következőképpen néz ki egy ilyen út:
Jelentkezhetsz egyedül is! Ami azt jelenti, hogy társítunk valakivel, ha van lehetőség nemre és korra való tekintettel. Minden szálláson két külön ágyas szoba fog rendelkezésetekre állni, de ha szeretnéd, természetesen fizethetsz egyágyas felárat.

Bagan – Yangon éjszakat tesszük meg reményeink szerint vonattal. Sajnos itt is egyre több a turista és vonatjegyet mindig csak a helyszínen lehet venni és előfordulhat, hogy már nem jut, ilyenkor mindig kényelmes VIP busszal megyünk. A buszok kényelmesen dönthetőek és egy sorban csak három ülés van.

Szállások:
Minden városban jó értékelű hotelek 2 ágyas szobái állnak rendelkezésünkre reggelivel. Viszont az építkezési stílusok adódóan előfordulhatnak olyan szobák, amelyek a hotel folyósójára néznek vagy ablak nélküliek. Ezek nagyon ritkák és csak Yangoonba vagy Mandalayban fordul elő. Próbáljuk kerülni őket, de sajnos néha minden igyekezetünk ellenére kaphatunk olyan szobát.

Emberek:
A burmai emberek nagyon kedvesek, náluk még nincs az a tömegturizmus, mint a szomszéd orzságokban, így még vendégként gondolnak ránk és ott segítenek, ahol tudnak!

Vásárlás:
Utcai árusoknál, piacon, ha nincs kiírva valaminek az ára, alkudj! Érdemes előre átgondolni magadban, hogy számodra mennyit ér meg az adott portéka, ez segíthet téged az alkudozásban! Irreálisan magas áron ne vásárolj meg szuvenírt, két sarokkal arrébb nagy valószínűséggel szembe fogsz találkozni ugyanazzal, akár sokkal kedvezőbb áron…

Utcai étkezdék, árusok:
Utcai árusoknál nagyon finom, érdekes dolgokat lehet enni, érdemes kipróbálni. Viszont arra nagyon figyelj, hogy előtted, frissen készítsék el az ételt, frissen készüljön pl. a sült. A magas hőfokon sütött ételekkel általában nincsen gond.

Jégkockával hűtött italok:
Ha nagyon érzékeny a gyomrod, akkor érdemes kerülni a különféle gyümölcsökből készült shake fogyasztását, illetve a jégkockát üdítőben. Viszont nem árt tudni azt is, hogy a nagy éttermek, szállodák általában tisztított vízből készült jeget használnak, nagy mennyiségben vásárolják azt, tehát nem a helyi csapvízből készül. Ez esetben általában nem szokott gond lenni a jégkockával hűtött üdítőknél. Az utcai árusoknál fellelhető jégből készített finomságoknál azonban már legyél résen, figyeld meg, hogy milyen körülmények között tartják a jeget, pl. szabad kézzel nyúlnak-e hozzá stb. Ha bármit gyanúsnak ítélsz higiéniai szempontból, inkább ne vásárolj ott!

A fent leírtak csoportkísérőink és utasaink véleményt tükrözik.

Kötelező oltás nem szükséges. Ajánlott oltások lehetnek, emiatt keresse fel háziorvosát vagy az Országos Epidemiológiai Központot.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor fordulj a csoportkísérőhöz.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Bangkok: (00)-(66)-(2)-118-9600 ügyelet:(00)-(66)-81-875-4610

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz

Átalakító szükséges. Érdemes olyat beszerezni, amely a világon mindenhol használható.
Powerbank: rengeteg képet fogsz készíteni és az okostelefonod (a tapasztalat azt mutatja) a nap közepére le fog merülni.
Nem gondolnád, de érdemes elosztót is hozni magaddal. A mai emberek rengeteg műszaki holmit visznek magukkal egy-egy utazásra. Telefon, powerbank, laptop – ez rögtön három konnektort igényel 1 főre. A szállodákban nincs ennyi hely.

Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

Szállás 2 ágyas szobában
Bangkok, Mandalay, Bagan, Yangon városokban reggelis ellátással
Repülőjegyet Budapest-Bangkok-Mandalay Yangon-Bangkok-Kiev-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Feladott poggyász max. 23kg személyenként
Reptéri transzfereket és a városok közötti közlekedést
Csoportkísérő
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Superior-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 13.699 Ft/fő/19 nap
  • 18-70 év között: 19.570 Ft/fő/19 nap
  • 70-80 év között: 58.710 Ft/fő/19 nap

 
Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! A csoport minimum 10 fővel indul, amíg nincs meg a megfelelő csoportlétszám, addig a jelentkezés opcionális, módosítható és előleg fizetése sem szükséges. A foglalás véglegesítéséhez 200.000Ft előleg megfizetése szükséges. Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: