Róma

Ha Róma városában egyetlen ókori romot, világhírű múzeumot, vagy ismert nevezetességet sem láthatnánk, akkor is érdemes lenne ellátogatni az Örök Városba utánozhatatlan hangulatáért. Az évszázados, ütött-kopott vakolatú épületek, a tetőteraszokra telepített buja kertecskék, a méregzöld zsalugáterek, a látóhatár fölött őrködő kupolák, a Tevere álmosan kanyargó vonala, mely felett ódon hidak ívelnek keresztül, az utakat övező tányérlombú pineák, vagy az ég felé törő ciprusok, az utakon moszkitóként száguldozó kismotorok – maradjunk stílusosak: Vespák – berregő hada mára védjegyévé váltak Róma városának, mely épp ettől az eklektikus egyvelegtől oly menthetetlenül romantikus.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA: 
2019.01.16.-01.19. között.

ProgramHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van
2019.01.16. 12:20-as indulással 14:10-kor érkezünk Róma Fiumicino repterére, ahonnan shuttle busszal jutunk be Róma központjába, majd tömegközlekedéssel a szállásra, ahol otthagyhatjuk a nem szükséges táskákat. Irány a város.
2019.01.17. Nyitásra érkezés a Vatikáni Múzeumokba és a Szent Péter Bazilikába, helyi közlekedéssel. Ez a séta szinte kihagyhatatlan mindazok számára akik eljutnak az Örök Városba. A Vatikán, ez a mindössze 1000 lakosú sajátságos városállam, amely állam az államban, számtalan látnivalót kínál mindössze 0,44 km2-en. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Szt. Péter Bazilika számtalan emlékében, melyek közé a közelmúltban bekerült II. János Pál pápa síremléke is. A Vatikáni Múzeumban láthatják a Sixtusi Kápolnát Michelangelo freskójával és több más híres alkotás mellett a Laokoon szoborcsoportot is. Utána pedig Angyal vár.

2019.01.18. A mai nap a Colosseum és Forum Romanumé valamint a környék felfedezéséé.

2019.01.19. Ami kimaradt, majd 14:50-kor repülés haza. Érkezés Budapestre 16:45-kor.

!!FIGYELEM!!
A csoporttal CSOPORTKÍSÉRŐ TART, NEM IDEGENVEZETŐ!! A csoportkísérő és az idegenvezető között egyetlen különbség van: a csoportkísérő ugyanúgy elvisz téged mindenhova, megszervez mindent, segít bármiben, viszont ami nagyon fontos, hogy az adott nevezetességnél nem tart idegenvezetést, történelmi, művészettörténeti bemutatást. A csoportos utazásaink kedvező árának ez az egyik legfontosabb tényezője.

Foglaláskor minden esetben az útlevélben vagy a személyiben feltüntetett nevet kell megadni! A csoport minimum 10 fővel indul, amíg nincs meg a megfelelő csoportlétszám, addig a jelentkezés opcionális és vissza is mondható. Amint megvan a 10 fő, úgy az iroda értesít, ekkor az összeg befizetése után (1-2 munkanap) válik véglegessé a foglalás. Ezután lemondásra nincs lehetőség!

FIZETÉSI FELTÉTELEK:
A foglaláshoz az út teljes ára megfizetése szükséges. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát. Az utazással kapcsolatos dokumentumokat a csoportkísérőtől kapod meg a repülőtéren.

A transzfer (repülőtér-Termini-repülőtér) az árban foglaltatik.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Budapest 12:20 – Róma 14:10
Róma 14:50 – Budapest 16:45

Olaszország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamát a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz elegendő személyi igazolvány.
Az MKeys Travel más, mint a többi utazási iroda, főleg a csoportos utak tekintetében. Nálunk a következőképpen néz ki egy ilyen út:
Jelentkezhetsz egyedül is! Ami azt jelenti, hogy társítunk valakivel, ha van lehetőség nemre és korra való tekintettel. Minden szálláson két külön ágyas szoba fog rendelkezésetekre állni, de ha szeretnéd, természetesen fizethetsz egyágyas felárat.
A másik fontos információ, hogy csoportkísérő van, nem pedig idegenvezető! A csoportkísérő és az idegenvezető között egyetlen különbség van: a csoportkísérő ugyanúgy elvisz téged mindenhova, megszervez mindent, segít bármiben, viszont ami nagyon fontos, hogy az adott nevezetességnél nem tart idegenvezetést, történelmi, művészettörténeti bemutatást. A csoportos utazásaink kedvező árának ez az egyik legfontosabb tényezője.
A csoport minimum 10 fővel indul, addig a jelentkezés csak opcionális.
Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Róma: (00)-(39)-(6)-442-30-598

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

4 nap/3 éjszaka szállás 1 főre a Hotel Flavia*** kétágyas szobáiban
Reggelis ellátás
Közvetlen repülőjegy Budapest-Róma-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x30x20cm
Transzfer a repülőtér-Termini-repülőtér útvonalon
Tömegközlekedést a városon belül
Csoportkísérő díja
Foglalási díj

A részvételi díj nem tartalmazza:

Belépők
Reggelin kívüli étkezéseket
Idegenforgalmi adó kb. 4€/fő/éj

Választható szolgáltatások:

Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és  leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Foglaláskor minden esetben az útlevélben vagy személyiben feltüntetett nevet kell megadni! A csoport minimum 10 fővel indul, amíg nincs meg a megfelelő csoportlétszám, addig a jelentkezés opcionális, módosítható és előleg fizetése sem szükséges. A foglalás véglegesítéséhez a teljes összeg megfizetése szükséges. Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.