Jordániai körutazás

Jordániáról nehéz röviden kedvcsinálót írni, de megpróbáljuk a lehetetlent!
Jordánia egy misztikus világ. Az a hely, ahol a keresztes lovagok vezették seregeiket és építették erődjeiket. Ahonnan Arábiai Lawrence indította arab seregeit az ottománok ellen. Ahol a Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust. Ahol Mózes a Nebo hegyen meglátta a Holt-tengert és Jeruzsálemet. Ahol az ősi nabateusok sziklába faragták a Petra városát. Jordánia a világ azon országainak egyike, amely a legvendégszeretőbb a világon.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!
Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz a visszaindulástól számított hat hónapig érvényes útlevélre van szüksége.

ProgramHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van
1. nap: Indulás Budapestről 0700kor érkezés a Amman repülőterére 1130kor. Az autó felvétele után irány Qasr al-Kharaneh kastélya, amely Jordánia egyik legismertebb és legjobb állapotban fennmaradt sivatagi erődje és 70km-re található a reptértől. Innen a 15km-re lévő Quseir Amra-hoz vesszük az irányt, amely az UNESCO kulturális világörökség része és Jordánia legismertebb sivatagi kastélya és 8. század elején építettek.

2. nap: Reggel északnak vesszük az irányt a 35 km-re fekvő Dzseras városába, amit szemita népek alapítottak i.e. 4 században. Virágkorát a római uralom alatt élte, amelyből kivételesen sok és jó állapotú épületek maradtak meg, mint Hadrianus diadalíve, Zeusz temploma, színház, fórum, Artemis temploma és még lehetne sorolni. A következő helyszínünk az innen 25km-re lévő Aljoun kastély, amely a középkori arab katonai építészet mesterműve. A keresztes lovagok évtizedeken keresztül nem tudták elfoglalni a kastélyt. A nap hátralévő részét Ammanban töltjük, ahol a citadellát és a Római Amfiteátrumot vesszük szemügyre.

3. nap: Az első megálló Umm ar-Rasas, amely szintén az UNESCO világörökség része. Mephaat bibliai településhez kapcsolódik, amelyet Jeremiás könyvében említettek meg. A római hadsereg stratégiai helyőrségként használta a helyszínt, de később keresztény és iszlám közösségek alakították és lakták. Innen Shobak vagy Montreal keresztes kastélyhoz vezet az utunk. A napot Petránál zárjuk, amely a UNESCO világörökség része.

4. nap: Teljes egészében Petra felfedezésére van szánva.

5. nap: Kora reggel indulunk Wadi Rumba, ahol a legjobb irodával a Mehedi-vel részt veszünk egy egész napos programom a sivatagban, az éjszakát pedig többágyas beduin sátrakban töltjük.

6. nap: Reggeli után térünk vissza a civilizációba, ahonnan Holt tenger felé vesszük az irányt. Útközben megállunk Kerak váránál, amely az egyik legnagyobb keresztes erőd, amit a Szentföldön létesítettek.

7. nap: Lubickolás a Holt tengerben, majd estére visszatérünk ammani szállásunkra. Útközben megállunk a Nébó hegyen, ahogy Mózes megpillantotta Jeruzsálemet.

8. nap: Délelőtt 10-re megyünk ki a reptérre és 14:45-kor érkezel vissza Budapestre.

Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! A csoport minimum 10 fővel indul, amíg nincs meg a megfelelő csoportlétszám, addig a jelentkezés opcionális és vissza is mondható. Amint megvan a 10 fő, úgy az iroda értesít, ekkor az előleg befizetése után (1-2 munkanap) válik véglegessé a foglalás. Ezután lemondásra nincs lehetőség!

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz 100.000 Ft előleg megfizetése szükséges. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi az utazási szerződést, a számlát és a visszaigazolásokat. Az utasnak az utazási szerződést aláírva vissza kell küldenie 7 munkanapon belül. A fennmaradó összeget indulás előtt 45 nappal kell kiegyenlíteni.

Az ár tartalmazza az autóbérlést!
Az utazás menetrend szerinti járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Budapest 06:30 – Amman 09:55
Amman 10:20 – Budapest 13:45

Jordánia hivatalos pénzneme a jordán dínár (JOD). 1995.-től árfolyama fix, amely az amerikai dollárhoz kötött. Egy dínár kb. 365 Ft-ba kerül. Ha Magyországon nem kapsz dínárt, akkor érdemes dollárt váltani és kint átváltani.
Magyar állampolgárnak visszaindulástól számított hat hónapig érvényes útlevél szükséges illetve az országba való belépéshez vízum szükséges. Az árban viszont bennefoglaltatik a Jordan Pass, amellyel a vízum ingyenes.
Az MKeys Travel más, mint a többi utazási iroda, főleg a csoportos utak tekintetében. Nálunk a következőképpen néz ki egy ilyen út:
Jelentkezhetsz egyedül is! Ami azt jelenti, hogy társítunk valakivel, ha van lehetőség nemre és korra való tekintettel. Minden szálláson két vagy három külön ágyas szoba fog rendelkezésetekre állni, de ha szeretnéd, természetesen fizethetsz egyágyas felárat.

Jordánia modern, Nyugat-orientált ország, de az idelátogatónak figyelembe kell venni a tradíciókat, a helyi szokásokat, valamint az iszlám előírásait. A Jordániába utazó hölgyeknek javasolt a megfontolt viselkedés és az európai szokásoknál visszafogottabb öltözet. Lehetőség szerint ne utazzanak egyedül. A feltűnő viselkedés kerülendő. Ramadán idején különösen tartózkodni kell a közterületen történő étkezéstől, ital- és alkoholfogyasztástól. A kábítószer birtoklását, használatát, a kábítószerrel való kereskedést Jordániában rendkívül szigorúan büntetik. Az elkövetők súlyos börtön- és pénzbüntetésre számíthatnak. A munkahét vasárnap kezdődik és csütörtökig tart. A heti pihenőnapok: péntek és szombat. A nagyobb üzletekben és a bankokban a bankkártyát elfogadják. Készpénzzel történő fizetés esetén a helyi valutát fogadják el, de pénzt váltani hivatalos valutaváltóknál kora délelőttől késő estig minden nagyobb településen, általában a bevásárló helyek közelében lehet. Az üzletek péntek délután és szombaton is nyitva tartanak.

Csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

A légitársaság jelen állapot szerint az egy foglalásban lévőket a becsekkoláskor automatikusan szétültetik. Ha többen jelentkeztek és szeretnétek egymás mellett ülni, akkor érdemes ülőhelyet vásárolni.

Kötelező oltás nem szükséges. Ajánlott oltások lehetnek, emiatt keresse fel háziorvosát vagy az Országos Epidemiológiai Központot.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor fordulj a csoportkísérőhöz.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Amman: (00)-(962)-(6)-593 4056 ügyelet:(00)-(962)-778-425-551

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

8 nap/7 éjszaka szállás 1 főre 2 ágyas szobákban
Félpanziós ellátást
Közvetlen repülőjegyet Budapest-Amman-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Jordan Pass díját, amely magában foglalja a vízumot és az összes belépőt
Autóbérlés díját
Csoportkísérő díját
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:
Feladott poggyász max. 20kg: 16.000 Ft/fő
Elsőbbségi beszállás: 5.000 Ft/fő
Ülőhelyfoglalás: 4.000 Ft/fő-től
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Superior-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 5.768 Ft/fő/8 nap
  • 18-70 év között: 8.240 Ft/fő/8 nap
  • 70-80 év között: 24.720 Ft/fő/8 nap

Részvételi díj nem tartalmazza:
Autófelvételkor előforduló esetleges plusz költségek (pl. biztosítás)
Benzin
Kilépési illeték
 
Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! A csoport minimum 10 fővel indul, amíg nincs meg a megfelelő csoportlétszám, addig a jelentkezés opcionális, módosítható és előleg fizetése sem szükséges. A foglalás véglegesítéséhez 100.000Ft előleg megfizetése szükséges. Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

A körutazás szállásai és foglalás:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.