Antalya Bécsből

Antalya Törökország legkedveltebb és talán legfelkapottabb üdülőtartománya, az előrejelzések szerint idén több mint 14 millió turista nyaral majd itt – nem véletlenül. A Földközi-tenger közelsége és a közeli Torosz-helység miatt a térség klímája egészen különleges: az enyhe és csapadékos telekkel és a forró, száraz nyarakkal járó mediterrán éghajlat szinte egész évben vonzza az utazókat. Az év 365 napjából átlagosan 300-ban süt a nap, a tenger hőmérséklete nyáron 25-29 °C, de még télen sem süllyed 16-17°C alá. A tengerparti részén szinte soha nem esik hó, a környező hegyek azonban kiválóan alkalmasak a téli sportokra. Így aztán itt még az is előfordulhat, hogy az enyhe tél végi időszakban reggel a hegyekben síelünk, délután pedig a tengerben fürdünk.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak a hazautazástól minimum 6 hónapig érvényes útlevélre van szüksége!

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Kaleiçi óvárosa ma Antalya szíve és védett kerülete, ahol kanyargós utcákat, erős kőfalakat és szorosan egymás mellé épült régi házakat láthatunk. Az építkezéseket itt is szigorú előírásokkal szabályozzák, nagyon vigyázni kell, hogy a történelmi jelentőségű épületekben még véletlenü se keletkezzen kár. A kerületnek több bejárata is van, de a legszebb a Kalekapısı (Hadriánusz-kapu). Városnéző utunkba mindenképp érdemes beiktatni olyan nevezetességeket is, mint például a városalapító II. Attalosz király szobra, Mehmet Pasa Dzsámija, a régi óratorony, vagy Antalya szimbóluma, a Yivli minaret. A szinte városfalra épült óvárosi bazár egyébként a legjobb hely arra, hogy beszerezzük az otthon maradó rokonok számára az ajándékokat. Alkudni természetesen kötelező!
Ha pedig kultúrára vágyunk, vagy csak a térség történelmével szeretnénk egy kicsit közelebbről is megismerkedni, akkor irány az Antalya Régészeti Múzeum. Itt állították ki többek között az Aspendos, Perge térségében feltárt leleteket: művészi szobrokat, szarkofágokat, márványfrízeket és az ókori települések építőelemeiként megmaradt díszítőelemeit is. De megnézhetjük az Atatürk-házat is, mely Mustafa Kemal Atatürk, Törökország legendás államfőjének 1930-35 közötti látogatásainak tiszteletére nyílt meg. A házban többek között korabeli újságokat, pénzeket és használati tárgyakat láthatunk, miközben a politikus egykori lakóterét is bejárhatjuk. Családos programként pedig jól jöhet a forró vagy esős napokra az Antalya Játékmúzeum.
A belváros szélén hullik a tengerbe az édesvízi mésztufapadról is híres Düden-vízesés, melynek testvérét, a Felső-Düden vízesést már távolabb, 10 kilométerre északra találjuk – ide is érdemes elkirándulni taxival vagy dolmussal. Ha elég sportosnak érezzük magunkat, béreljünk biciklit és tekerjünk végig az egyébként jól kiépített tengerparti bicikliúton. Így nemcsak időt és pénzt spórolhatunk, de egyrészt elmondhatjuk, hogy aznap is tettünk valamit az egészségünkért, másrészt egy tényleg gyönyörű útvonalon kerekezhettünk. Antalya Bécsből

Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! Az utazáshoz a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz fejenként 60.000ft előleg szükséges, melyet bankkártyás fizetéssel vagy átutalással lehet kiegyenlíteni. A fennmaradó rész fizetési határideje indulás előtt 30 nap. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőgép Antalya fő repterére érkezik.
Ha igényled, akkor szervezünk számodra transzfert, ennek díja (reptér-szállás-reptér): 9.900 Ft/fő
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Hétfő: Bécs 06:20 – Antalya 20:05, Antalya 20:30 – Bécs 22:15
Szerda: Bécs 16:25 – Antalya 20:10, Antalya 20:35 – Bécs 22:20
Péntek: Bécs 14:55 – Antalya 18:40, Antalya 19:10 – Bécs 20:55
Vasárnap: Bécs 06:20 – Antalya 10:05, Antalya 10:40 – Bécs 12:25

Törökország hivatalos pénzneme a török líra (TRY) . Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárok a visszautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevéllel léphetnek be Törökországba.
Irodánk nem csillagok alapján választ szállodát, hanem az utasok értékelései alapján. Az esetek 99%-ában csak olyan hotelek kerülnek fel az oldalunkra, amelyek értékelése a Tripadvisoron minimum 3,5-ös az 5-ből, a többi foglalási oldalon pedig minimum 7-es a 10-es skálán. Az esetek 1%-ánál, annyira jó ár érték aránnyal rendelkezik a szálloda, hogy emiatt kerül ki, de ezt jelezzük feléd. Ha csillagok alapján választanál szállodát tedd fel magadnak a kérdést tudod e mi a különbség a 2 és a 3 csillag között?

Éppen az antalyaiak nyitottságának, vendégszeretetének köszönhetően általában nincs gond azzal, hogy a turista helyieket lefényképezzen. Illik azonban valami testbeszéddel engedélyt kérni attól az embertől, akit külön a lencsevégre kapunk. A piacokon, a bazárban az árusok, az emberek hozzá vannak szokva ahhoz, hogy a turisták fotózzák őket. Ha azonban valaki tiltakozik, akkor kötelező felhagyni a fotózási kísérlettel. Különösen ajánlott a diszkréció az isztambuli mecsetek közvetlen környékén. Nem illik az imádkozás előtti tisztálkodást, vagy magát az imádkozást tapintatlan közelségből fotózni. Valójában a mecsetek körül és a mecsetekben az idegeneket, más hitűeket nem látják szívesen.

Az ateista turista, ha helyi ember érdeklődik a vallása iránt, akkor inkább füllentsen valamit, mert a törökök (a felvilágosodott isztambuliak is) egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a vallástalanokkal. A keresztény embereket már rég nem tekintik “gyaur kutyáknak”. Isztambulban tisztelik a más vallásúakat. Ahogy mondani szokták: Mindegy, hogy milyen vallású vagy, csak legyen Istened. Egy az Isten. Az ateista hát jobban teszi, ha nem kezd el magyarázkodni e témában. Bár az isztambuliak felvilágosultak, a békesség kedvéért az élettársi kapcsolatban élők, középkorú, nem házas párok inkább füllentsék magukat házasoknak.

A turista mutasson tiszteletet Törökország és a török nép iránt. Nagyon patrióták és imádják, ha bármiért dicsérjük országukat. Udvarias emberek, ám biztosan nem veszik jó néven, ha ezt-azt kritizálunk, még akkor sem, ha egy-két bírálattal maguk is egyetértenének.

A török férfiak nagy dohányosok. Ha kapcsolatba kerülnek turistákkal, akkor előfordulhat, hogy a turista férfit megkínálják cigarettával. Nem örülnek, ha visszautasítás a válasz, vagy az, hogy nem vagyunk dohányosok. A legdiplomatikusabb válasz tán az, ha orvosi tiltásra, valami betegségre hivatkozunk.

Ne mutogassunk az ujjainkkal, mert ez ott sértő, félreérthető, udvariatlan dolog. Beszélgetés közben nézzünk a helyi szemébe. A másik tekintetének kerülése udvariatlanságnak számít.

Figyelni kell erre: Az Igen-t a fej hirtelen lefelé biccentésével fejezik ki. A nem-et pedig a fej felemelésével, kombinálva a szemöldök felvonásával. Nem-et kifejezhetnek úgy is, mint nálunk, tehát a fej oldalirányú elmozdításával.

Isztambulban utcán, közterületeken a külföldi turista párok tartózkodjanak a túlzottan érzéki, szexuális töltetű viselkedéstől. Puszi, átölelés, kéz a kézben járás nem gond, de a hosszas, látványos smárolás, erotikus ölelkezés nem. Nincs hivatalos tiltás, és főként nem büntet a hatóság, mint Dubaiban, csak egyszerűen az illem, a helyi szokások tiszteletben tartása diktálja azt, hogy miként viselkedjünk. Az illetlen viselkedés egyetlen következménye csak a kellemetlen tekintetek kényszerű elviselése lehet.

Étkezés után a fogpiszkálást takarjuk egyik tenyerünkkel. Ja, amúgy ezt itthon is így illik. Isztambulban, a járókelőkben megrökönyödést kelt, ha valaki az utcán az orrát túrja.

Az isztambuli srácok buzgón odaszólnak, sziszegnek a turista lányoknak, nőknek, ha nincs férfi kíséret. Szerencsére nem agresszív ez a közeledés, és a turista lány, hölgy jobban teszi, ha nem válik agresszívé, hanem kerüli a szemkontaktust, nem tesz semmi bátorító gesztust. Ha a külföldi lány, hölgy rámosolyog egy helyi fiúra, férfire, az könnyen bátorításnak veheti azt. Nem kell folyton komor, szigorú képet vágni, csak mértéktartó magatartást érdemes tanúsítani. Kivétel persze, ha a szándék éppenséggel nem az idegen férfi lepattintása. A turistás Sultanahmet negyedben kell óvatosnak lenni a turistákat leszólítgató embereket (nem az éttermi, és boltos invitálókról beszélünk), mert ezek között vannak csalók, szerencselovagok.

A WHO ajánlásai alapján Törökországban külön oltási kötelezettség nincs, mert az európaitól nagyban eltérő fertőzési veszély nem áll fenn.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átirányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Főkonzulátus, Isztambul: +90 (212) 317 9214 vagy 317 9215

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

8 nap/7 éjszaka szállás 2 főre
Félpanziós ellátás a Suite Laguna*** és a Deja Vu Hotel***-ben
All inclusive ellátás az összes többi hotelben.
Közvetlen repülőjegy Bécs-Antalya-Bécs útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1 db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 14.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 23.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 7.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 3.000 Ft/fő**
Transzfer /reptér-szállás-reptér/: 9.900ft/fő, 300.000 Ft alapárú út felett ingyenes
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 3.080 Ft/fő/8 nap
  • 18-70 év között: 4.400 Ft/fő/8 nap
  • 70-80 év között: 13.200 Ft/fő/8 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Előbbségi beszállás esetén mindkét csomagodat felviheted a repülőgépre, ellenkező esetben a nagy kézipoggyászt a beszállókapunál elveszik és díjmentesen felrakják a gép aljába.
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz fejenként 60.000ft előleg szükséges, melyet bankkártyás fizetéssel vagy átutalással lehet kiegyenlíteni. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: