Dubai - Abu Dhabi

Dubai egy álommal kezdődött. 40 évvel ezelőtt az akkori vezetők egy modern, vonzó államot képzeltek el, ahová a külföldiek nem csak nyaralni indulnak, hanem élni és dolgozni is. Mindent ennek rendeltek és rendelnek alá a mai napig is. 40 év távlatából azt kell megállapítanunk, hogy ez teljes mértékben sikerült nekik.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJAI:
2020.11.08.-11.15., 11.20.-11.27., 12.10.-12.17., 2021.01.24.-01.31., 02.02.-02.09.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes útlevélre van szüksége, amelynek érvényesnek kell lenni a visszaúttól számított minimum 6 hónapig!

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van
Burj Kalifa a maga 828m magasságával a világ legmagasabb épülete.
Burj Al Arab******* azaz 7 csillagos szálloda, a legolcsóbb szobája egy éjszakára több mint 300.000ft.
The Dubai Fountain, a dubai szökőkút a maga nemében egyedülálló, a víz akár 50 méter magasra is felemelkedik.
Al-Fahidi erőd 200 éves korával Dubai egyik legrégebbi épülete.
Dubai Mall a világ legnagyobb alapterületű bevásárlóközpontja, mely otthont ad a Dubai akváriumnak és földalatti állatkertnek.
Wild Wadi a legnagyobb vízi vidámpark Dubaiban.
Mall of Emirates a síelés szerelmeseinek.
Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőgép Al Maktoum Nemzetközi Repülőtérre érkezik más néven Dubai World Central. A változatosság kedvéért, ha kész lesz a repülőtér, akkor a világ legnagyobbja lesz, éves szinten 160.000.000 utas kapacitással.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Budapest 12:45 – Dubai /Al Maktoum Int/ 21:10
Dubai /Al Maktoum Int/ 21:50 – Budapest 00:55

Egyesült Arab Emirátusok hivatalos pénzneme az emirátusi dirham. Magyarországon nehezen lehet kapni, így érdemes dollárt vagy eurót váltani. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz a visszaúttól számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkeznie!
Az utóbbi időben több bejelentést is kaptunk, hogy a vízummentességi megállapodás ellenére több magyar állampolgár sem tudott belépni az országba vagy kilépésnél büntetést kellett fizetnie. Ez általában abból adódik, hogy a belépésnél és kilépésnél használt pecsétet csak az útlevélbe teszik be, de a számítógépes rendszerben nem vagy nem megfelelően rögzítik a dátumokat, ami túltartózkodást eredményezhet. Kérjük, ezért fokozottan figyeljenek oda, hogy valós ki és belépési dátum lett bepecsételve az útlevélbe, mert ebben az esetben a nagykövetségnek semmilyen eszköze sincsen a segítségnyújtásra. A beszállókártyát legalább 180 napig őrizzék meg.

Az Egyesült Arab Emírségek szigorú, “zéró-tolerancián” alapuló ellenőrzést vezetett be repülőterein a kábítószer behozatalának megakadályozására. Olyan technikai eszközöket alkalmaznak, amelyek a legkisebb mértéket is kimutatják, sőt azt is jelzik, ha valaki rendszeresen fogyaszt drogot. A tettenérést súlyos börtönbüntetéssel sújtják. Javasoljuk, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe utazó magyar állampolgárok saját érdekükben tartózkodjanak a legkisebb mennyiségű kábítószer behozatalától, ha pedig valamiféle drogot tartalmazó gyógyszert szednek, akkor erről legyen hitelesített orvosi igazolásuk.

Az érzelemnyilvánítás különböző formái, mint például csókolózás vagy egyéb kölcsönös vonzalmat kifejező gesztusok börtönbüntetést, pénzbírságot vagy az országból történő kitoloncolást vonhatják maguk után. Hasonlóképpen büntetendő cselekmény a házasságon kívüli szexualitás, illegális a homoszexualitás és a házasságon kívüli együttélés.

Erősen javasolt az iszlám szokások és hagyományok tiszteletben tartása. Börtönbüntetéssel sújtható a topless fürdőzés, a nyilvános alkoholfogyasztás, a goromba gesztikulálás, a szerencsejáték (még pénzbeli tét nélkül is). A kisebb szabálysértések is több hónapon át tartó eljárást, kiutazási tilalmat, hatalmas ügyvédi kiadást vonnak maguk után. Az akár 3-4 hónapos kiutazási tilalom többször vezetett már állampolgáraink körében magyarországi munkahelyük elvesztéséhez.

Kellemetlenség származhat a fényképezésből és filmezésből: nyilvános helyeken mindenképp javasolt megkérni az érintett – a felvételen szerepeltetni kívánt – személy(ek) hozzájárulását. Katonai létesítmények valamint stratégiai jelentőségű épületek (pl. állami épületek, nagykövetségek) fényképezése szigorúan tilos. A szabály nem betartása azonnali büntetést és őrizetbe vételt von maga után.

A csapvíz fogyasztása nem javasolt.

Forrás: Magyarország Kormánya, Külgazdasági és Külügyminisztériumának Konzuli Szolgálata

Nincs kötelező védőoltás.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átirányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Abu Dhabi: (00)-(971)-(2)-676-6190 ügyelet: (00)-(971)-56-669-1290

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

8 nap/7 éjszaka vagy 6 nap/5 éjszaka szállás 2 főre
Önellátás a Dusit D2 Kenz Hotel Dubai****-ban
Reggelis ellátás az összes többi hotelben
Közvetlen repülőjegy Budapest-Dubai /Al Maktoum Int/-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x30x20cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 20.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 29.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 16.000 Ft/fő*
Fix ülőhely vásárlás: 9.000 Ft/fő**
Add meg később az utastársad nevét: 7.000 Ft/fő
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Superior-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 6.489 Ft/fő/9 nap
  • 18-70 év között: 9.270 Ft/fő/9 nap
  • 70-80 év között: 27.810 Ft/fő/9 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x30x20cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: