Phuket

Phuket változatos és gyönyörű természeti környezettel várja látogatóit, területének nagy részét sűrű növényzettel fedett dombok és hegyek, illetve az azokat tagoló völgyek alkotják; s gyönyörű kis tavacskák, vízesések is ámulatba ejtik a szigeten kirándulókat. Phuketen az érintetlen dzsungel és a kiépítettebb part- és túraszakaszok folyamatosan váltakoznak egymással, melyek különleges élményt nyújtanak az odalátogatóknak. Különféle kirándulási és vízisport-lehetőségek, búvárkodás és snorkelezés várja az aktív pihenést kedvelő és kalandvágyó utazókat. Emellett a napozásra és fürdőzésre vágyók igényeinek meseszép partszakaszok, ismertebb és kevésbé látogatott öblök, gyönyörű homokos tengerpartok tesznek eleget.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJAI:
2020.10.30.-11.13., 11.05.-11.12., 11.12.-11.22., 11.20.-11.27., 11.21.-12.01., 11.25.-12.09., 12.03.-12.10., 12.04.-12.14., 12.08.-12.22., 12.13.-12.27., 12.30.-01.06.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz a visszaindulástól számított hat hónapig érvényes útlevélre van szüksége.

ProgramHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj vanOkosságok

Phuket Town kulturális kincsekkel, templomokkal, történelmi emlékekkel várja az odalátogatókat.
Érdemes ellátogatni a Khao Phra Taew Nemzeti Parkba, ahol gyönyörű természeti környezet, változatos táj, sokszínű vadvilág (többek között elefántok, tigrisek, gibbonok stb.) várja az utazókat.
Phuket kényelmes, felszerelt, ismertebb és kevésbé látogatottabb partszakaszokat egyaránt kínál a turistáknak a kikapcsolódáshoz, fürdőzéshez:
Phuket nyugati része a turisták által legismertebb és leglátogatottabb, ottani kedvelt partszakaszok pl.: Kata, Karon és a Patong beach.
Délkelet Phuketen a Rawai beach igen kedvelt.
Érdemes még megcsodálni a Big Buddha szobrát is, és a Phuket town közelébőn lévő kilátókból a szigetet magát.
A Phuket környéki kis szigeteket is be lehet járni, remek hajókirándulásokat szerveznek például Phi-Phi szigetre, mely a Part című filmből lehet ismerős; és a James Bond filmből ismert Phang Nga-öbölbeli James Bond sziklához.

Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz 160.000 Ft/fő előleg megfizetése szükséges. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi az utazási szerződést, a számlát és a visszaigazolásokat. Az utasnak az utazási szerződést aláírva vissza kell küldenie 7 munkanapon belül. A fennmaradó összeget indulás előtt 45 nappal kell kiegyenlíteni.

A repülőgép Phuket nemzetközi repülőterére érkezik. 2 főre shuttle busz 19.900Ft-ért, 4-6-8 főre privát minibusz 34.900Ft-ért oda-vissza.
Az utazás menetrend szerinti járattal történik egy átszállással szabad helyek függvényében! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Budapest 08:05 – Doha 15:20 / Doha 20:30 – Phuket 07:05 +1 nap
Budapest 16:20 – Doha 23:35 / Doha 02:45 – PHuket 13:20 +1 nap

Phuket 19:40 – Doha 23:05 / Doha 01:50 – Budapest 05:40 +1 nap
Phuket 17:20 – Doha 20:45 / Doha 01:50 – Budapest 05:40 +1 nap

Thaiföld hivatalos pénzneme a thai baht (THB). Az éppen aktuális árfolyamot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod. Magyarországon ritkán, de lehet találni valutaváltóban baht-ot. A legegyszerűbb, ha itthon amerikai dollárt váltasz és azt viszed magaddal. Nagyon fontos, hogy 2006-nál ne legyen régebbi a címlet, mert nagy valószínűséggel kint nem fogják elfogadni. Thaiföldön minél nagyobb a címlet 50-100 USD, annál több bahtot adnak érte.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz a visszaúttól számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkeznie!
Magyar nyelvű asszisztencia:
A szállodába érkezéskor fogsz vele találkozni, majd a továbbiakban telefonon lesz elérhető, ha bármi baj segítség kell.

Emberek:
A thai emberek nagyon előzékenyek, udvariasak, alapvetően kerülik a konfliktusokat, a konfrontációt. Ha bármilyen problémád, gondod van, határozottan, de udvariasan, kedvesen, “halk szóval” próbálj velük egyetértésre jutni, átbeszélni az adott helyzetet. A kiabálás, hangoskodás nem a megfelelő eszköz a thai emberek meggyőzésében. A fizikai atrocitást különösen kerüld, a fizikai agressziót nagyon elítélik.

A vallás tiszteletben tartása:
Bár sok helyen árulnak nagyobb méretű Buddha szobrokat, ábrázolásokat Bangkokban, jobb, ha tudod, a thai emberek nem szeretik Buddhát “árucikknek” tekinteni. Hajlamosak tiszteletlenségnek venni, ha Te nem vagy buddhista, de berendezési tárgy gyanánt vásárolsz Buddha szobrot. A Buddha tetoválások is igen sértőek a szemükben, ezért a Buddha tetováltatás kifejezetten kerülendő, erre hatalmas plakátok is felhívják a figyelmet, pl. a bangkoki reptéren.
Ha szerzeteseket fényképeznél, előbb kérd kedvesen az engedélyüket, általában nagyon készségesek. Viszont ami fontos, hogy buddhista szerzetesek nem érintkezhetnek nőkkel! Nagyon kellemetlen nekik, ha „nő létedre” szeretnél szorosan melléjük állni, beléjük karolni egy fénykép kedvéért.

Templomokba való belépés:
Figyelem, Thaiföldön szigorúan szemmel tartják, hogy szent helyeiket milyen öltözékben szeretnéd meglátogatni. A lábbeliket le kell venni e helyek meglátogatása előtt, általában az e célra fenntartott polcokra tudod elhelyezni a cipődet. A vállat és térdet takarni kell, a férfiaknál a rövid nadrág is érjen legalább térdig!
És figyelem, ha egy leleményes tuk-tuk sofőr arról szeretne meggyőzni Téged, hogy egy thaiföldi templomba csak zárt cipőben lehet belépni, és ő tud Neked olyan helyet mutatni, ahol jutányos áron juthatsz megfelelő zárt cipőhöz, ne dőlj be neki! Ellenkező esetben a szép, új, valószínűleg nem túl olcsó zárt cipődet fogod majd feltenni a templom bejáratánál lévő polcra….

Taxi:
Ha taxiba szállsz, akkor ragaszkodj ahhoz, hogy a sofőr beindítsa a taxi-órát, anélkül ne vedd igénybe a szolgáltatást, szállj ki, 15 másodperc múlva ott lesz a következő.

Tuk-tuk:
A tuk-tuk – ami általában háromkerekű, nyitott, motoros jármű – Thaiföld egyik jellemző közlekedési eszköze.
Amire érdemes figyelni: Előre meg kell beszélni a viteldíj árát, úgy ne indulj el egy sofőrrel sem, hogy nem beszéltétek meg az úti célt és az árat. A tuk-tuknál is ajánlott alkudni, sok esetben kétszer-háromszor drágábban szeretnének eladni a szolgáltatást, mint amennyiért valójában már igénybe vehető.

Vásárlás:
Utcai árusoknál, piacon, ha nincs kiírva valaminek az ára, alkudj! Érdemes előre átgondolni magadban, hogy számodra mennyit ér meg az adott portéka, ez segíthet téged az alkudozásban! Irreálisan magas áron ne vásárolj meg szuvenírt, két sarokkal arrébb nagy valószínűséggel szembe fogsz találkozni ugyanazzal, akár sokkal kedvezőbb áron…

Utcai étkezdék, árusok:
Utcai árusoknál nagyon finom, érdekes dolgokat lehet enni, érdemes kipróbálni. Viszont arra nagyon figyelj, hogy előtted, frissen készítsék el az ételt, frissen készüljön pl. a sült. A magas hőfokon sütött ételekkel általában nincsen gond.

Jégkockával hűtött italok:
Ha nagyon érzékeny a gyomrod, akkor érdemes kerülni a különféle gyümölcsökből készült shake fogyasztását, illetve a jégkockát üdítőben. Viszont nem árt tudni azt is, hogy a nagy éttermek, szállodák általában tisztított vízből készült jeget használnak, nagy mennyiségben vásárolják azt, tehát nem a helyi csapvízből készül. Ez esetben általában nem szokott gond lenni a jégkockával hűtött üdítőknél. Az utcai árusoknál fellelhető jégből készített finomságoknál azonban már legyél résen, figyeld meg, hogy milyen körülmények között tartják a jeget, pl. szabad kézzel nyúlnak-e hozzá stb. Ha bármit gyanúsnak ítélsz higiéniai szempontból, inkább ne vásárolj ott!

A fent leírtak csoportkísérőink és utasaink véleményt tükrözik.

Kötelező oltás nem szükséges. Ajánlott oltások lehetnek, emiatt keresse fel háziorvosát vagy az Országos Epidemiológiai Központot.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor fordulj a csoportkísérőhöz.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Bangkok: (00)-(66)-(2)-118-9600 ügyelet:(00)-(66)-81-875-4610

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz

Átalakító szükséges. Érdemes olyat beszerezni, amely a világon mindenhol használható.
Powerbank: rengeteg képet fogsz készíteni és az okostelefonod (a tapasztalat azt mutatja) a nap közepére le fog merülni.
Nem gondolnád, de érdemes elosztót is hozni magaddal. A mai emberek rengeteg műszaki holmit visznek magukkal egy-egy utazásra. Telefon, powerbank, laptop – ez rögtön három konnektort igényel 1 főre. A szállodákban nincs ennyi hely.

Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

Szállás 2 főre 2 ágyas szobában
Reggelis ellátással a Breezotel*** – Patong, az Ashlee Hub**** – Patong, az Andaman Beach Suites**** és a Briza Beach Resort**** – Khao Lak
Önellátás az összes többi hotelben
Repülőjegyet Budapest-Phuket-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Feladott poggyász max. 30kg személyenként
Helyi magyar nyelvű asszisztenciát
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:
Shuttle busz Phuketre /reptér-szállás-reptér/: 9.900Ft/fő
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 651 Ft/fő/ nap
  • 18-70 év között: 930 Ft/fő/1 nap
  • 70-80 év között: 2.790 Ft/fő/1 nap

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az útlevélbe feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: