Athén

Athén nyüzsgő, látnivalókban, programlehetőségekben gazdag metropolisz, maga az élő történelem. A művészettörténet és történelem iránt érdeklődő utazók számára kifogyhatatlan élményforrás; a kulturális élvezeteken túl pedig az athéni, vibráló, éjszakai élet; az éttermek és kávézók kavalkádja, a közelben lévő homokos strandok nyújtotta fürdőzési lehetőség könnyed kikapcsolódást ígér minden utazónak.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Athén végtelen sok látnivalóval, programlehetőséggel vár Téged. Ha a város legismertebb helyeit fedeznéd fel Te magad is, érdemes lehet útba ejtened a következő állomásokat:
Az Akropolisz sziklája a város legmagasabb pontja. A „Szent Sziklán” felépült fellegvár épületeit, templomait a nyugati világ a legjelentősebb művészeti teljesítmények között tartja számon. Az Akropoliszon járva csodálhatod meg – többek között – az olyan jól ismert mesterműveket, mint a Parthenón, a Niké templom, az Erekhtheion kultusztemplom, a Zeusz szentély, a Dionüszosz színház.

Akropolisz Múzeum és az Athéni Régészeti Múzeum: A felbecsülhetetlen értékű és jelentőségű ókori gyűjteményeket őrző múzeumok páratlan élményt nyújthatnak számodra, ha kicsit mélyebben is érdeklődsz a művészettörténet, történelem iránt.
Syntagma tér és National Garden: A Syntagma tér a görög politika és kulturális élet központja, s Athén közlekedési csomópontja is egyben. A téren különleges élmény lehet számodra a parlament épülete és az ismeretlen katona sírja előtt szolgálatot teljesítő, díszes, színes egyenruhát viselő örzők őrségváltása. A National Garden egy gyönyörű, hatalmas park, mely pálma-, narancs- és citromfákkal, hangulatos kis sétányokkal, mini állatkerttel vár Téged. A park jó úti cél lehet, ha szeretnél kiszabadulni a városi zsúfoltságból.

A Plaka szórakozónegyed igen népszerű Athénban, kávézókkal és hangulatos kis éttermek tömkelegével várja a megpihenni vágyó turistát. Romantikus, neoklasszicista stílusban épült házak, szűk kis utcák, virágzó leanderek kölcsönöznek különleges atmoszférát Plaka negyedének. Ha egy kis kapcsolódásra, sétára, finom ebédre vagy vacsorára vágysz, akkor itt a helyed!
Monastiraki tér és környéke: A Plaka szélén terül el Monastiraki, mely tulajdonképpen egy hatalmas vásártér, bazár; a térre kifutó kis utcácskákban hemzsegnek a legkülönfélébb portékákat kínáló boltok, árusok.

Az Areospagos sziklamagaslat közvetlenül az Akropolisz bejárata alatt helyezkedik el, és fantasztikus panorámát nyújt az odalátogatónak. Lábaid alatt Athén terül el, míg feletted az Akropolisz magasodik az ég felé.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülő az Elefthériosz Venizélosz athéni nemzetközi repülőtérre érkezik.
A repülőtérnek közvetlen metró kapcsolata van a belvárossal, így átszállás nélkül könnyen és gyorsan elérheted a szállásokat!
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

2020.03.29-től:
Hétfő: Budapest 19:20 – Athén 22:20, Athén 22:45 – Budapest 23:45
Szerda: Budapest 08:50 – Athén 11:50, Athén 07:25- Budapest 08:25
Vasárnap: Budapest 06:30 – Athén 09:30, Athén 09:55 – Budapest 10:55

2020.10.24-től:
Hétfő: Budapest 19:10 – Athén 22:10, Athén 22:35 – Budapest 23:40
Szerda: Budapest 19:55 – Athén 22:55, Athén 18:25- Budapest 19:30
Csütörtök: Budapest 13:10 – Athén 16:10, Athén 11:40 – Budapest 12:45
Péntek: Budapest 19:20 – Athén 22:20, Athén 22:45 – Budapest 23:50
Vasárnap: Budapest 08:40 – Athén 11:40, Athén 12:05 – Budapest 13:10

Görögország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel léphetnek be Görögországba.

Boltok nyitva tartása
A Magyarországon megszokottól sok szempontból tér el a boltok nyitva tartási ideje. Vannak olyan boltok, intézmények, melyek felváltva, a hét egyik napján csak délelőtt, majd másnap csak délután vannak nyitva (ezek a nagy bevásárló központokra, plázákra nem vonatkoznak), illetve jellemző a délutáni szieszta idő alatti zárva tartás is. Megérkezésedkor érdemes tájékozódni arról, hogy a számodra fontos üzletek, intézmények (pl. élelmiszerbolt, bank stb.) milyen nyitva tartási rendet követnek.

WC-használat
A görög szennyvízelvezető csatornák igen keskenyek, ezért könnyen eldugulhatnak a WC-papírtól. Ezt megelőzendő, a görögországi szálláshelyeken a WC-papírt külön szemétgyűjtőbe kell dobni.

Közlekedés
Athénban rengeteg emberre, hatalmas nyüzsgésre, nagy dugókra számíthatsz. Ha a metrót választod, akkor lényegesen gyorsabban és nyugodtabban tudsz közlekedni. Ha taxiba ülsz, légy résen, a sofőrök hajlamosak a „trükközésre”. Ha a taxival való közlekedést választod, mindig ellenőrizd, hogy van-e taxióra, és induláskor elindította-e a sofőr. A gyalogos átkelőhelyeken kiemelt figyelemmel haladj át, a helyi autósok finoman szólva is „dinamikusan” és olykor figyelmetlenül vezetnek.

Közbiztonság
Főként a turisták által látogatott, zsúfolt helyeken a zsebtolvajokra nagyon kell figyelni. Irataidat biztonságos helyre tedd, és készíts róluk másolatot. A város bizonyos részein sötétedés után nem ajánlott egyedül mászkálni, ilyen pl. az Omonia tér és a Victoria tér környéke.

Görögországgal kapcsolatban további hasznos információkat olvashatsz a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag
Ivóvíz
Görögországban a vezetékes víz iható, de a kisebb településeken inkább a palackozott ivóvizet ajánlatos fogyasztani.

Az általános egészségügyi és higiéniai viszonyok nagyjából megfelelnek az európai átlagnak. A közegészség jónak mondható, járványveszély nincs. Kötelező oltás nincs.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átirányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Nagykövetség, Athén: (00)-(30)-(210)-72-56-820

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

5 nap/4 éj vagy 4 nap/3 éj szállás 2 ágyas szobákban
Reggelis ellátás
Közvetlen repülőjegy Budapest-Athén-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 11.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 18.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 10.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 3.000 Ft/fő**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1db 40x20x25cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétültetik az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.