Berlin

Berlin, a szédítő ütemben változó, fejlődő főváros, a média, a kultúra, a politika egyik európai központja. Berlin a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, a legkülönfélébb célcsoportok igényeinek tesz eleget, nemzetközileg is elismert egyetemei és kutatóintézetei a diákok és kutatók számára; színházai, múzeumai a művészetek és a kulturális élet területén dolgozók számára teszi vonzóvá a várost. Ha turistaként látogatóba érkezünk Berlinbe, színes a programpaletta, amiről választhatunk, legyen szó a vibráló éjszakai életéről: változatos kocsma és mulató kínálatáról; a történeti és művészettörténeti szempontból is fontos épületeiről, műemlékeiről, vagy több mint 200 múzeumáról… Berlin nyitott, toleráns, sok szempontból avantgárd kulturális élettel várja az odalátogatót.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

A Brandenburgi kapu (Brandenburger Tor) Berlin és Németország egyik jelképe. Az 1780-as évek végén készült emlékmű Carl Gotthard Langhans tervei alapján készült, akinek az athéni Akropolisz propülái szolgáltak mintául.
A Reichstag az 1884-94 között épült parlament Paul Wallott tervei alapján készült. Az épület a Német Birodalom parlamentjeként működött az 1933-as tűzvészig. Az 1990-es évek közepén üveg kupolát kapott a Reichstag, így tetejéről csodás kilátás nyílik a kormányzati negyedre. 1999 óta újra az épületben működik a Bundestag, a német parlament.
Az 1965 és 1969 között épült Berlini tévétorony (Fernsehturm)365 méter magas, tetejéről csodás panoráma nyílik, jó időben akár 40 kilométerre is ellátni.
A Gendarmenmarkt a város legszebb tere, bevásárló utcája. Hangulatos, 18. és 19. századi épületeket láthatsz a téren, és itt áll a Francia és a Német dóm, illetve a Schauspielhaus – A színjátékok háza.

A reneszánsz és barokk stílusjegyeket mutató Berlini dóm (Berliner Dom) és csodálatos kupolája 1894 és 1905 között épült Julius Raschdorf építész vezetésével. A dóm alatti Hohenzollern-kriptában 90 porosz arisztokrata és uralkodó díszes sírhelye látogatható.
A Kurfürstendamm sugárút ma Berlin legdrágább utcája, elegáns és exkluzív üzletekkel várja a látogatókat.
A Charlottenburg Kastély (Schloss Charlottenburg) 1695 és 1699 között épült, nyári rezidencia gyanánt, I. Frigyes feleségének, Sophie Charlottnak-Zsófia Saroltának a tiszteletére. Kertjét francia minta alapján készítették, az épületegyüttes 17-18. századi pompája megkapó. A Berlin legszebb kastélyának is tartott Charlottenburgban a Poroszország művészetét bemutató állandó kiállítás látható.
A Potsdamer Platz nyugati oldalán található épületek teljes egészében elpusztultak a második világháborúban, és a német egységig teljesen elhagyott terület is maradt. Az elmúlt évtizedekben azonban új városrész született itt, felhőkarcolók, üzletek, szegélyezik a teret, és itt emelkedik a Helmut Jahn tervei alapján készült, Sony Center is sátorra emlékeztető tetejével.
Berlin több mint 200 múzeumával, gyűjteményével, kiállítóterével a múzeumok városa, különleges kulturális kincstár. A teljesség igénye nélkül ajánlunk számodra pár, nagyobb érdeklődésre számot tartó múzeumot:

A Múzeum-sziget intézményei, melyekben olyan mennyiségű műkincs található, melyet csak a Louvre és a szentpétervári Ermitázs tud felülmúlni. Altes Museum (Régi Múzeum), Neues Museum (Új Múzeum), Bode Múzeum, Pergamon Múzeum és a Régi Nemzeti Galéria.
Továbbá: Bauhaus Múzeum, Orvostörténeti Múzeum, Guggenheim Múzeum, Berlini Filmmúzeum, A berlini fal emlékhelye.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőgép Berlin Schönefeld reptérére érkezik.

City Hotel Berlin East****: S9-es HÉV-vel a belvárosig, majd 6-os villamosra vagy 16-os buszra átszállva érhető el a szálloda. Átlagos menetidő 50 perc.
Hotel 103**: S9-es HÉV-vel közvetlenül elérhető a szálloda. Átlagos menetidő 50 perc.
Novum Hotel Gates Berlin Charlottenburg***: RB14-es számú vonattal közvetlenül elérhető a szálloda, Berlin Zoologischer Garten megállónál kell leszállni. Átlagos menetidő 55 perc.
Hotel California am Kurfürstendamm****: RB14-es számú vonattal közvetlenül elérhető a szálloda, Berlin Zoologischer Garten megállónál kell leszállni. Átlagos menetidő 55 perc.
Hotel Alexander Plaza****: RB14-es vonattal, Berling Alexanderplatz Bahnhofnál leszállva közvetlenül elérhető a szálloda. Átlagos menetidő 35 perc.

Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)
A repülőgép Berlin Schönefeld repterére érkezik. Korai visszaindulás ellenére bármely szállásról tömegközlekedéssel megközelíthető a reptér átlagosan 40-65 perces menetidővel!

Március 30-tól: Budapest – Berlin/Schönefeld 06:05 – 07:35; Berlin/Schönefeld – Budapest 08:10 – 09:40

Németország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel léphetnek be Nemetországba.
Irodánk nem csillagok alapján választ szállodát, hanem az utasok értékelései alapján. Az esetek 99%-ban csak olyan hotelek kerülnek fel az oldalunkra, amelyek értékelése a Tripadvisoron minimum 3,5-es az 5-ből, a többi foglalási oldalon minimum 7-es a 10-es skálán. Az esetek 1%-ánál, annyira jó ár érték aránnyal rendelkezik a szálloda, hogy emiatt kerül ki, de ezt jelezzük feléd. Ha csillagok alapján választanál szállodát tedd fel magadnak a kérdést tudod e mi a különbség a 2 és a 3 csillag között?

Közlekedés
Berlin felfedezése a tömegközlekedési eszközök segítségével a legegyszerűbb. Gyalogosan is sok dolog megtekinthető a belvárosban, de az egyes kerületek közötti nagyobb távolságokat célszerű tömegközlekedve megtenni. Ha az utazás ezen módját választod, mindig legyen nálad jegy, előszeretettel ellenőrizik az utasokat és büntetik a lógást. Ha autóba ülnél, számolj – főként a forgalmasabb helyeken kialakuló – időrabló dugók hosszú sorával.

Közbiztonság
Németországban a közbiztonság jó, a nagyobb városokban, turisták által kedvelt, népszerű helyeken – kisebb mértékben ugyan-, de előfordul a zsebtolvajlás, lopás, a csalás egyes formái (pl. „itt a piros, hol a piros” játék vagy a hitelkártya-csalás). Ezen veszélyekre, értéktárgyakra fontos figyelni. Amennyiben elveszíted vagy ellopják az útleveledet, személyi igazolványodat, azt a rendőrségen be kell jelentened, majd erről egy igazolást kapsz.

Az általános egészségügyi és higiéniai viszonyok jók Németországba. Járványveszély nincs. Kötelező oltás nincs.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átirányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Berlin: (0049) (30) 203 100

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

5 nap/ 4 éjszaka vagy 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre
Önellátás a City Hotel Berlin East****, a Hotel California am Kurfürstendamm**** és a Hotel Alexander Plaza**** 2 ágyas szobáiban
Reggelis ellátás a Hotel 103** és a Hotel California am Kurfürstendamm**** 2 ágyas szobáiban
Közvetlen repülőjegy Budapest-Berlin-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 10.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 16.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 9.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 3.000 Ft/fő**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írjon az info@mkeystravel.com e-mail címre és 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.