Bologna

Statisztikák szerint Olaszországon belül Bologna városában a legjobb az életminőség. Mindemellett kitűnő gasztronómiájáról is híres, az olaszok egyenesen gasztronómiai központként tartják számon. A legismertebb a la cucina Bolognese, de bármit is eszünk, nagyon nehéz rosszat választani, mivel a bolognaiak kitűnő alapanyagokat szeretnek használni. Itt található az olaszok egyetlen igazi ferde tornya a Garisenda-torony, mivel a pisai az egy campanile vagyis harangtorony. Mindamellett, hogy egyetemváros, itt született a Maserati, a Ducati és a Lamborghini is. Sőt Bologna városát emlegetik úgy is, mint az árkádok városát. A központban állítólag összesen 38 kilométert tesz ki az árkádok hosszúsága, vagyis esős idő esetén nagy valószínűséggel nem fogsz elázni.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Piazza Maggiore: Bologna legismertebb tere, amely korábban piactér volt. Bologna központja remek hangulattal, sok emberrel, mutatványosokkal és utcazenészekkel. A teret a középkori Bologna legfontosabb épületei veszik körbe, mint a Palazzo del Podestá, a Palazzo dei Notai vagy a Palazzo del Biachi. A téren található még a San Petronio bazilikai is, amit lehetetlen elvéteni, mert szinte minden út ide vezet.

Basilica di San Petronio: Olaszország 5., a világ 15. legnagyobb temploma 47 méter magasságával, 22 kápolnájával, 25.000 embert is le tudnak ültetni benne. Tervezésnél voltak grandiózusabb ötletek is, egyenesen a Szent Péter bazilikánál is nagyobbat szerettek volna építeni, de az akkori pápának IV. Piusznak nemigen tetszett az ötlet.

Fontana del Nettuno: Piazza del Nettunon található Neptun szökőkútja. 1567. környékén készült el Giambologna egyik korai munkája.

Archiginnasio: A korábbi egyetem főépülete, amely ma a tartomány legnagyobb könyvtárának ad otthon.

Torri delgi Asinelli e Garisenda: Ahogy San Gimignanoban, úgy Bologna városában is a 12-13. század környékén rengeteg torony állt. A legelfogadottabb válasz arra, hogy miért építették ezeket, a következő: a vagyonos emberek így mutatták a külvilág felé milyen gazdagok, minél nagyobb volt a torony, annál nagyobb vagyona volt. Jelenleg csak a nagyobbik toronyba az Asinellibe lehet felmenni kb. 3€-ért, amely 97 méter magas és 498 lépcsőből áll.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A bologna-i reptérről az Aerobus járatával lehet közvetlenül bejutni a városba, ennek ára 6€/fő/irány. Ha többen vagytok, érdemes taxiba ülni, mert pl. 4 főnél a Sav Hotel****-be már olcsóbb és gyorsabb.

Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Szombat, kedd: Budapest 13:35 – Bologna 15:00, Bologna 15:30 – Budapest 16:55

Olaszország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamát a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz elegendő személyi igazolvány.
Bologna városából egyszerűen és gyorsan egy napos program keretein belül vonattal az alábbi helyekre tudsz eljutni: Firenze, Ferrara, Modena, Ravenna, Rimini vagy akár Velence. A vonatjegyet minden esetben még a vasútállomáson kell érvényesíteni, mielőtt felszállnál a vonatra!
Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átirányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Róma: (00)-(39)-(6)-442-30-598

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

5 nap/4 éjszaka vagy 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre kétágyas szobában
Reggelis ellátás az Grand Hotel Elite****, a Executive Suite Hotel****, a Hotel Holiday*** és a Sav Hotel****-ban
Közvetlen repülőjegy Budapest-Bologna-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1 db kézipoggyász maximum 40x30x20cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 12.000 Ft/db
  • 20kg-os 20.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 15.000 Ft/fő*
Fix ülőhely vásárlás: 4.000 Ft/fő**
Add meg később az utastársad nevét: 7.000 Ft/fő
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.925 Ft/fő/5 nap; 1.540 Ft/fő/4 nap
  • 18-70 év között: 2.750 Ft/fő/5 nap; 2.200 Ft/fő/4 nap
  • 70-80 év között: 8.250 Ft/fő/5 nap; 6.600 Ft/fő/4 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és  leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Előbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x30x20cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.