Bologna

Statisztikák szerint Olaszországon belül Bologna városában a legjobb az életminőség. Mindemellett kitűnő gasztronómiájáról is híres, az olaszok egyenesen gasztronómiai központként tartják számon. A legismertebb a la cucina Bolognese, de bármit is eszünk, nagyon nehéz rosszat választani, mivel a bolognaiak kitűnő alapanyagokat szeretnek használni. Itt található az olaszok egyetlen igazi ferde tornya a Garisenda-torony, mivel a pisai az egy campanile vagyis harangtorony. Mindamellett, hogy egyetemváros, itt született a Maserati, a Ducati és a Lamborghini is. Sőt Bologna városát emlegetik úgy is, mint az árkádok városát. A központban állítólag összesen 38 kilométert tesz ki az árkádok hosszúsága, vagyis esős idő esetén nagy valószínűséggel nem fogsz elázni.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJAI:
2020.11.14.-11.17.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Piazza Maggiore: Bologna legismertebb tere, amely korábban piactér volt. Bologna központja remek hangulattal, sok emberrel, mutatványosokkal és utcazenészekkel. A teret a középkori Bologna legfontosabb épületei veszik körbe, mint a Palazzo del Podestá, a Palazzo dei Notai vagy a Palazzo del Biachi. A téren található még a San Petronio bazilikai is, amit lehetetlen elvéteni, mert szinte minden út ide vezet.

Basilica di San Petronio: Olaszország 5., a világ 15. legnagyobb temploma 47 méter magasságával, 22 kápolnájával, 25.000 embert is le tudnak ültetni benne. Tervezésnél voltak grandiózusabb ötletek is, egyenesen a Szent Péter bazilikánál is nagyobbat szerettek volna építeni, de az akkori pápának IV. Piusznak nemigen tetszett az ötlet.

Fontana del Nettuno: Piazza del Nettunon található Neptun szökőkútja. 1567. környékén készült el Giambologna egyik korai munkája.

Archiginnasio: A korábbi egyetem főépülete, amely ma a tartomány legnagyobb könyvtárának ad otthon.

Torri delgi Asinelli e Garisenda: Ahogy San Gimignanoban, úgy Bologna városában is a 12-13. század környékén rengeteg torony állt. A legelfogadottabb válasz arra, hogy miért építették ezeket, a következő: a vagyonos emberek így mutatták a külvilág felé milyen gazdagok, minél nagyobb volt a torony, annál nagyobb vagyona volt. Jelenleg csak a nagyobbik toronyba az Asinellibe lehet felmenni kb. 3€-ért, amely 97 méter magas és 498 lépcsőből áll.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A bologna-i reptérről az Aerobus járatával lehet közvetlenül bejutni a városba, ennek ára 6€/fő/irány. Ha többen vagytok, érdemes taxiba ülni, mert pl. 4 főnél a Sav Hotel****-be már olcsóbb és gyorsabb.

Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Szombat, kedd: Budapest 13:35 – Bologna 15:00, Bologna 15:30 – Budapest 16:55

Olaszország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamát a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz elegendő személyi igazolvány.
Bologna városából egyszerűen és gyorsan egy napos program keretein belül vonattal az alábbi helyekre tudsz eljutni: Firenze, Ferrara, Modena, Ravenna, Rimini vagy akár Velence. A vonatjegyet minden esetben még a vasútállomáson kell érvényesíteni, mielőtt felszállnál a vonatra!
Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átirányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Róma: (00)-(39)-(6)-442-30-598

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

5 nap/4 éjszaka vagy 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre kétágyas szobában
Reggelis ellátás az Grand Hotel Elite****, a Executive Suite Hotel****, a Hotel Holiday*** és a Sav Hotel****-ban
Közvetlen repülőjegy Budapest-Bologna-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1 db kézipoggyász maximum 40x30x20cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 12.000 Ft/db
  • 20kg-os 20.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 15.000 Ft/fő*
Fix ülőhely vásárlás: 4.000 Ft/fő**
Add meg később az utastársad nevét: 7.000 Ft/fő
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.925 Ft/fő/5 nap; 1.540 Ft/fő/4 nap
  • 18-70 év között: 2.750 Ft/fő/5 nap; 2.200 Ft/fő/4 nap
  • 70-80 év között: 8.250 Ft/fő/5 nap; 6.600 Ft/fő/4 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és  leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Előbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x30x20cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: