Catania - Szicília

Catania Szicília második legnagyobb városa. Az Etna déli lábánál fekszik, így a város minden pontjáról megcsodálhatjuk a “barátságos vulkánt”, ahogy a helyiek nevezik. A város már ősidők óta élénk kereskedelmet bonyolít, ami nem hasonlít a Palermóban megszokotthoz. Itt a mai napig minden piacot tartanak (kivéve a vallási ünnepek ideje alatt), ahol a helyi földművesek a hajóval érkező kereskedőkkel találkoznak és üzletet kötnek.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van
Piazza del Duomo: Catania főtere, ami már a 17. század vége – 18. század eleje óta a város központját jelképezi. A téren található a Porta Uzeda (1696), a katedrális (1730-1739), Sant’Agata (1737-67), az Elefánt-kút (1736) és a Palazzo del Municipio (1741) mind-mind Giovanni Battista Vaccarini munkáját dicséri.
Via Garibaldi: a Piazza del Duomo délnyugati sarkából indul, a Piazza Mazzinin át a Porta Garibaldi irányába tart Catania legforgalmasabb útja a Via Garibaldi.
Szent Ágota-katedrális (Basilica Cattedrale Sant’Agata): a katedrális azon a helyen épült, ahol egykor Szent Ágota mártír halált halt (251). A cataniai érsekség székhelye 1859 óta. Sajnos az épület többször megsemmisült és újjáépítették, ez az Etna kitöréseinek és számos földrengésnek köszönhető. Vincenzo Bellini – híres olasz zeneszerző – sírja is itt található.

Massimi Bellini színház (Teatro Massimo Bellini): ha a Via Teatro Massimon áthaladunk, akkor a Piazza Bellinin megtaláljuk a Bellini színház csodálatos, neoreneszánsz stílusú épületét, amelyet 1890-ben nyitottak meg a nagyközönség előtt. Bellini Norma című operáját játszották itt először Maccagnini és Moschetti nevéhez fűződik a faragott dekoráció. (Cím: Via Perrotta 12, I-95131 Catania)
Elefánt-kút (Fontana dell’Elefante): a Piazza del Duomo-n látható az Elefánt-kút, ami Catania szimbóluma. Vaccari tervei alapján készült 1736-ban, nagy hatást gyakorolt rá Bernini elefántos obeliszkje Rómában.

Ursino-kastély (Castello Ursino): lávakőből épült robosztus épület, amely Riccardo da Lentini tervei alapján készült 1239-ben. Hohenstaufen időszakból származik és egy védelmi erődítményhez lehetne hasonlítani.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A reptérről az Alibus-szal lehet bejutni a városba, melynek díja 4€ irányonként. Még több információ a járatról, menetrendről és az útvonalról az AMT weboldalán található.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Kedd: Budapest 17:50 – Catania 20:00, Catania 20:25 – Budapest 22:40
Szombat: Budapest 12:55 – Catania 15:05, Catania 15:30 – Budapest 17:45

Olaszország hivatalos pénzneme az euró, amely minden valutaváltóban megtalálható. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie!
Érdemes autót bérelni a RentalCars honlapján és azzal felfedezni a környéket.
Nem szükséges semmilyen oltás.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átirányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Róma: (00)-(39)-(6)-442-30-598 ügyelet: (00)-(39)-(348)-800-81-59

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

4 nap/3 éjszaka vagy 5 nap/4 éjszaka szállás 2 főre
Önellátással a Catania City Center Apartments 2 ágyas apartmanjaiban
Reggelis ellátás a Albatro Rooms, Hotel Etnea 316*** vagy a San Max Hotel*** kétágyas szobáiban
Közvetlen repülőjegy Budapest-Catania-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1 db kézipoggyász maximum 40x30x20cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 11.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 17.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 7.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 3.000 Ft/fő**
Add meg később az utastársad nevét: 7.000 Ft/fő
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Előbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x30x20cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.