Helsinki

Finnország az „1000’ tó és sziget, Lappföld, a Télapó és a rénszarvasok, az északi fény, a szaunázás és a lékfürdő hazája, mely sajátos hangulatával hamar rabul ejti az átutazót. Helsinki, az Európai Unió legészakibb fővárosa, számos öböl és sziget tagolja, területéhez 315 sziget tartozik. A finn építészetnek és várostervezésnek köszönhetően a város beépítettsége levegős, az épületek között sok a zöldterület és a víz. Mind Helsinki belvárosa, mind a hozzá közel álló szigetek-kirándulóhelyek kellemes kikapcsolódást nyújtanak látogatóinak.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Pályaudvar (Rautatieasema): 2013-ban a BBC beválasztotta a világ tíz legszebb vasútállomásai közé. A pályaudvar főbejáratának két oldalán álló, kezében gömb alakú lámpatestet tartó két-két óriás Helsinki jellegzetessége.
Sziklatemplom (Temppeliaukion kirkko): A modern, finn építészet egyik legérdekesebb példája ez a templom, mely egy sziklatömbben van kialakítva.
Finlandia-palota (Finlandia-talo): Helsinki hangverseny- és kongresszusi palotája, a város zenei életének fellegvára. A híres finn építész, Alvar Aalto áltó által tervezett épület fehér carrarai márványból készült.

Piactér (Kauppatori) és vásárcsarnok (Kauppahalli): A piactér közvetlenül a tengerparton, a kikötő mellett terül el, egyik legkelendőbb, és a turisták által is legkedveltebb árucikke a különböző halfajták széles választéka.
Szenátus tér (Senaatintori) és Székesegyház (Tuomiokirkko):A város egyik fő tájékozódási pontja a sajátos hangulatot árasztó Szenátus tér. Északi oldalán meredek lépcsősor vezet fel Székesegyházhoz, ami a finnek büszkesége. Külső homlokzata az öt zöld kupolával, a hófehér korinthoszi oszlopokkal, és a tetőn körben álló szobrokkal megkapó látványt nyújt.
Uszpenszki-katedrális (Uspenskin katedraali) Helsinki egyik pravoszláv temploma, mely “idegen” építészeti formáival eltér a környezetétől. A katedrális a Finnországot ért keleti hatást és a finnek vallási toleranciáját is jól példázza.

Botanikus kert (Kasvitieteellinen puutarha): Hatalmas park, mely napos és árnyas pihenőhelyekkel kellemes kikapcsolódást nyújt.
Kútpark (Kaivopuisto): A régi park egy dombon létesült, melynek lábánál diplomatanegyed terül el, ennek részeként számos 19. századi villát csodálhatsz meg. A domb szikláiról pompás kilátás nyílik a Helsinki előtti szigetekre.
Esplanadi:Helsinki színes bevásárlóutcája, számos kávézó, étterem várja a látogatókat.
Csillagvizsgáló-hegy (Tähtitorninvuori): A Kútpark és a piactér  közötti területen emelkedő  csillagvizsgáló-hegyről gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Ha kirándulni támadna kedved:
Seurasaari skanzen a Seurasaari sziegeten található, fa gyaloghídon keresztül, busszal lehet átjutni oda Helsinkiből. A szabadtéri múzeum valamennyi finn tartományból összegyűjtött 17-19. százai faépületeket (fatemplom, malom, udvarház, tanyapületek stb.) mutat be.
Suomenlinna:Helsinki egyik városrésze, közvetlenül a Helsinki előtti szigeteken helyezkedik el.  Suomenlinna korábban egy katonai erődítmény volt, ma hadiépítészeti örökség, mely felkerült UNESCO világörökség listájára. Jelenleg falusias hangulatú városrész, kiváló terep a hosszú sétákhoz, ha szeretsz történelmi emlékeket felkutatni, otthonos hangulatú kis kávézókban vagy a tengerparton megpihenni, akkor ne hagyd ki Suomenlinnát!

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőgép Helsinki-Vantaa nemzetközi repülőtérre érkezik.
A repülőtérről a 615-ös busszal közvetlenül a napi 24 órájában elérhető a belváros. Menetrend
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Budapest 19:55 – Helsinki 23:10
Helsinki 18:00 – Budapest 19:15

Március 31-től:
Budapest 20:25 – Helsinki 23:40
Helsinki 18:20 – Budapest 19:35

December 31-én: Budapest 11:05 – Helsinki 14:20

Finnország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel léphetnek be Finnországba.
Finország drága, nagyon drága!
Elnézést a hiányosságért, a feltöltés folyamatos, de úgy gondoljuk, ha van egy jó ajánlatunk akkor azt minél hamarabb tudnod kell!
Nincs szükség oltásra!
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszám:
Nagykövetség, Helsinki: (00)-(358)-(9) 436 60 700

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre
Önellátás a CheapSleep Hostel Helsinkiban (saját vagy közös fürdővel)
Reggelis ellátás a Cumulus City Kallio Helsinki*** vagy a börtönből kialakított Hotel Katajanokka**** 2 ágyas szobáiban
Közvetlen repülőjegy Budapest-Helsinki-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1 db kézipoggyász maxiumum 55x40x23cm.
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász: 8.000 Ft/db (20 kg)
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írjon az info@mkeystravel.com e-mail címre és 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: