Lisszabon

Lisszabon varázslatos atmoszférájú mediterrán város, mely nyüzsgő, sokszínű, barátságos, történelmi és ugyanakkor modern környezetével könnyen magával ragadja látogatóit. Lisszabon városát hét dombra építették, így bizony a város felfedezésekor sokat kell kaptatni felfelé, ám a lejtős részeken megpihenhetsz, és a látvány mindenért kárpótol. A belvárost építészeti sokszínűség, mondhatni teljes építészeti kavalkád jellemzi; jól megfér egymás mellett a régi és az új; az ódon, kis, macskaköves utcák, a régi, méltóságteljes épületek, illetve a modern tornyok, építmények, sétálóutcák és butikok. A várost megszemlélheted az azt átszelő híres 28-as villamosról is, mely áthaladva a különböző városnegyedeken felfedi Lisszabon sok-sok arcát. Kulturális látnivalók és élmények, könnyed kikapcsolódás és szórakozás – mindez Rád vár Lisszabon városában.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

A Szent Jeromos-kolostor (Mosteiro dos Jerónimos) Lisszabon egyik legismertebb látnivalója, mely Vasco da Gama-nak állít emléket. A hatalmas kolostorban és gyönyörű gótikus kápolnájában számos híres, portugál történelmi személy sírját találod meg.
A Fado Múzeum (Museo do Fado) a különleges, csodaszép, ugyanakkor melankolikus portugál zenei műfajnak állít emléket.
 A Feira da Ladra Lisszabon legnagyobb bolhapiaca. Szinte minden kapható a kedden és szombatón reggeltől estig nyitva tartó piacon.
Bohém hangulatú művészeti és zenei központ a 17. századi Chapito épülete, ami egy cirkusziskolának ad otthont.
Lisszabon történelmi negyede az Alfama, aminek szűk kis sikátorai, az épületek ódon falai igazán sajátos és elvarázsoló hangulatot árasztanak. Ha itt teszel egy sétát, látogasd meg: a Lisszaboni katedrálist (Sé de Lisboa), a Szent Antal templomot (Igreja de Santo António), a a São Vicente de Fora templomot, a Szent György várat (Castelo de São Jorge) és a Nemzeti Panteont (Igreja de Santa Engrácia (Panteão Nacional).

Belém Lisszabonnak a Tejo folyó partján fekvő negyede. Ha itt jársz, ne hagyd ki a kikötő bejáratát őrző gótikus erődítmény, a Belém-torony meglátogatását.
A Bairro Alto Lisszabon híres, szórakozó negyede, remek éttermek, divatos üzletek, bárok és szórakozóhelyek várnak itt Rád.
Gulbenkian Múzeum  Calouste Gulbenkian értékes, nagy megbecsülésnek örvendő gyűjteményét mutatja be. Többek között találkozhatsz itt szép és különleges görög vázákkal, híres kínai porcelánokkal, illetve Rembrandt, Monet és Van Dyck festményeivel is.
Ha Lisszabon városában jársz, ne hagyd ki a 28-as villamost! A 28-as bejárja az egész várost, sajátos módon fedezheted fel Lisszabon városát, ha átvillamosozol az egyes negyedeken.
Lisszabon városában számtalan csodaszép, méltóságteljes tér található, melyek általában a portugál történelem egy-egy jelentősebb mozzanatát, fordulatát örökítik meg. Mi a Praca dos Restauradores, a Praca Rossio és a Praca do Comercio meglátogatását ajánljuk Neked.
Az Expo negyed Lisszabon egyik újabban épült negyede, melyet az 1998-as Világkiállításra építettek fel. Kellemes kávézók és éttermek, a Vasco da Gama bevásárlóközpont, folyóparti libegőzés fantasztikus panorámával, és egy hatalmas, fantasztikus élővilággal bíró akvárium, az Oceanario várja itt a látogatókat többek között.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőgép Lisszabon repülőterére érkezik, ahonnan közvetlen reptéri busszal vagy metróval lehet bejutni a városba.
Az utazás menetrend szerinti járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Hétfő, péntek: Budapest 13:55 – Lisszabon 16:50, Lisszabon 17:25 – Budapest 22:05
Szerda, vasárnap: Budapest 19:25 – Lisszabon 22:20, Lisszabon 22:55 – Budapest 03:35

Április 29-től:
Hétfő, péntek: Budapest 16:10 – Lisszabon 19:05, Lisszabon 19:50 – Budapest 00:30
Szerda, vasárnap: Budapest 19:25 – Lisszabon 22:20, Lisszabon 22:55 – Budapest 03:35

Október 27-től:
Hétfő, péntek: Budapest 16:10 – Lisszabon 19:05, Lisszabon 19:50 – Budapest 00:30
Szerda: Budapest 19:25 – Lisszabon 22:20, Lisszabon 22:55 – Budapest 03:35

Portugália hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel léphetnek be Portugáliába.
Irodánk nem csillagok alapján választ szállodát, hanem az utasok értékelései alapján. Az esetek 99%-ában csak olyan hotelek kerülnek fel az oldalunkra, amelyek értékelése a Tripadvisoron minimum 3,5-ös az 5-ből, a többi foglalási oldalon pedig minimum 7-es a 10-es skálán. Az esetek 1%-ánál, annyira jó ár érték aránnyal rendelkezik a szálloda, hogy emiatt kerül ki, de ezt jelezzük feléd. Ha csillagok alapján választanál szállodát tedd fel magadnak a kérdést tudod e mi a különbség a 2 és a 3 csillag között?

Lisszabon látnivalói közel esnek egymáshoz. Viszont nem árt azzal számolnod, hogy mivel többnyire dombról le, dombra fel tart az út, borítékolható egy kis izomláz és némi szenvedés, ha nem a megfelelő lábbeliben indultál el. Tehát a domborzati viszonyokra és a gyakran macskaköves utcákra tekintettel az extra kényelmes cipő viselése ajánlott. Gyalogosan és tömegközlekedve remekül bejárható a város. A tömegközlekedést egyszerűbbé és olcsóbbá teszi, ha vásárolsz Lisszabon kártyát.
Ha úgy döntesz, hogy a nagyobb távolságokat bérelt autóval szeretnéd megtenni, akkor számolj azzal, hogy sok szűk kis utca, labirintusszerű utcák és parkolási kihívások nehezíthetik a dolgodat

Az általános egészségügyi és higiéniai viszonyok jók Lisszabonban. Járványveszély nincs. Kötelező oltás nincs.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telepített idegenvezetőjét, amelyet a visszaigazolással együtt megküldünk vagy pedig irodánkat +36 1 769 0301 telefonszámon, amely munkaidő után mobiltelefonra van átirányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Lisszabon: (00351) (21) 364 5928

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat! FIGYELEM Azon időpontok, ahol a 4 nap 3 éj helyett 5 nap 4 éj látható (hétfő-péntek turnusok), ott a repülőgép az 5. nap hajnali 00:30-kor indul vissza vagyis valójában 4 nap 3 éjszaka, a szállás délelőtt el kell hagyni!

A részvételi díj tartalmazza:

5nap/4 éjszaka vagy 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre 2 ágyas szobában
Önellátás a Grande Pensão Alcobia vagy a Luxe Hotel By TURIM Hotels***-ban
Reggelis ellátás a Hotel Principe Lisboa*** vagy a Hotel Real Palacio*****-ban
Repülőjegy Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Fedélzeti standard ellátás
Repülőtéri check in
Személyenként 2 db kézipoggyász:

  • 1db maximum 55x40x20cm maximum 8kg
  • 1db személyes tárgy maximum 40x30x15cm maximum 2kg

Magyar nyelvű telepített idegenvezető
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 16.000 Ft/db
  • 20kg-os 26.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 18.000 Ft/fő*
Fix ülőhely vásárlás: 4.000 Ft/fő**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 2.310 Ft/fő/6 nap, 1.924 Ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 3.300 Ft/fő/6 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 9.900 Ft/fő/6 nap, 11.550 Ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írjon az info@mkeystravel.com e-mail címre és 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x30x20cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.