Málta Bécsből

A Fölközi-tenger közepén fekvő máltai szigetvilágot egy nagy, nyitott, szabadtéri múzeumhoz szokták hasonlítani, temérdek felfedeznivaló vár Rád a szigeteken.
Bármerre indulsz is Máltán, a történelem és a természet szépségei vesznek körül téged, katedrálisok, templomok, erődök, kanyargós kis utcák várnak arra, hogy felfedezd őket!
Utazz Máltára, mélyedj el a szigetek rejtélyes őstörténetében, járj Szent Pál nyomdokában, vagy nézd meg, hol védelmezték Szent János Lovagjai a kereszténységet. Málta az év bármely időszakában meglátogatható!

Máltán három UNESCO Világörökségi helyszín található:

– Ħal Saflieni-i hipogeum
– maga a főváros, Valletta
– Málta megalitikus templomai

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

Látnivalók, asszisztenciaHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Az MKeys Travel magyar nyelvű asszisztenciáját Málta szigetén Bartha Péter látja el. Telefonszáma: +356 99 07 6837. Emellett Péternél tudtok jelentkezni magyar nyelvű quad túrákra, amelyekről bővebb információt ide és ide kattintva találtok. Felhívnánk figyelmeteket arra, hogy Peti túra közben nem tudja felvenni a telefont, így ha adott esetben nem eléherhető, irodánkat kell hívni.

A máltai szigetvilág három szigetből áll: Málta, Gozo és Comino. Málta a legnagyobb sziget, államigazgatási, kereskedelmi és kulturális központ. Számtalan programra van lehetőséged Máltán, Mi többek között az alábbi látnivalók felkeresését ajánljuk Neked:
A főváros: Valetta egy nagy erődrendszerrel körbevett félszigeten fekszik, az UNESCO kulturális világörökségének a része, kulturális, építészeti, gasztronómiai és történelmi élményekkel várja a látogatókat. A város központján, a Triq ir-Reppublika-n átsétálva, majd bebarangolva a környező utcákat, láthatod a város legfőbb nevezetességeit: a városkaput, a Szent Jakab és Szent Elmo erődöt, a Szent János bástyát, a Szent János Társkatedrálist, a Nagymesterek palotáját.

Barakka kert: A Vallettát körülölelő városfal tetején találod a Felső Barakka-kertet, mely romantikus regénybe illő helyszín, szökőkutakkal és gyönyörű virágos kerttel várja látogatóit. Csodás kilátás nyílik innen a Nagy Kikötőre (Gran Harbour).
Paola: A máltai kőkor leghíresebb, legjobb állapotban fennmaradt emléke, az egykori Ħal Saflieni faluban talált hipogeum – föld alatti temetkezési hely található itt.
Tarxien: látogasd meg a megalitikus templomait, melyek a prehisztorikus korszak legrégebbi, ember által létrehozott építményei.
Marsaxlokk: Festőien szép halászkikötő.
Rabat: nagyon gazdag a kereszténység kezdeti szakaszából származó emlékekben. Ezeket nézd meg, ha Rabatban jársz: Szent Pál templom, Szent Publius templom, Szent Ágota kápolna, Szent Pál- és Szent Ágota-katakombák, illetve a város határában álló dominikánus kolostor.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőgép a Máltai Nemzetközi repülőtérre (MLA) érkezik, ami 7,5 km-re van Vallettától.
Ha igényled, akkor szervezünk számodra transzfert, ennek díja (reptér-szállás-reptér): 5.000 Ft/fő
Viszont, ha sok időd van, akkor használd a máltai tömegközlekedést, mert mindenhova el lehet vele jutni. 1 menetjegy 2€-ba kerül, míg egy hétre érvényes bérlet 21€-ba.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Hétfő: Bécs 06:45 – Málta 08:55, Málta 09:20 – Bécs 11:25
Kedd, csütörtök, péntek és szombat: Bécs 06:35 – Málta 08:45, Málta 09:20 – Bécs 11:25
Szerda: Bécs 17:10 – Málta 19:20, Málta 19:50 – Bécs 21:55
Vasárnap: Bécs 13:25 – Málta 15:50, Málta 16:15 – Bécs 18:35

november 1-től:
Hétfő: Bécs 06:35 – Málta 09:00, Málta 09:30 – Bécs 11:50
Péntek: Bécs 09:30 – Málta 11:50, Málta 06:35 – Bécs 09:00

Málta hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel léphetnek be Máltára.
Közlekedés

A helyi buszjáratokkal végigbarangolhatod Máltát, viszont nem árt tudnod, hogy a buszjáratok néha elég kaotikusan közlekednek, nem tartják be a menetrendet, így elképzelhető, hogy hosszabb időt is várakozással tölthetsz. Van olyan, hogy ha nem inted le, nem áll meg a busz. Ha felszálltál, jobb rákérdezni, hogy hova megy a busz, mert előfordulhat, hogy nem egészen oda, ahova Te gondolod.

A szigeteken való csavargást segítheti az autóbérlés is, viszont készülj arra, hogy Máltán sok szűk kis utca van, és bal oldali közlekedés van érvényben.

Egészség

Ajánlott a napszúrás és a leégés elkerülése végett megfelelő faktorszámú napkrémeket és készítményeket vinni magaddal, mivel Málta szigetei kopárok, nehéz árnyékot találni.
Kirándulások, városnézés megszervezése
Még indulás előtt érdemes alaposabban átgondolni, hogy mit szeretnél megnézni Máltán, és tájékozódni a nyitva tartási időkről, illetve arról, hogy a nagyon népszerű turista látványosságokba szükséges-e elővételben (pl. interneten) megvenni a jegyet vagy helyet foglalni, így sok apró kellemetlenségtől óvhatod meg magad.

Vallás tiszteletben tartása

A máltaiak konzervatív erkölcsi szabályok szerint élnek a katolikus egyház jelentős befolyása miatt. Az egyházi kegyhelyek meglátogatása csak megfelelő ruhában engedélyezett.

Máltával kapcsolatban hasznos információkat olvashatsz a Konzuli Szolgálat honlapján is.

A közegészségügyi helyzet és az egészségügyi ellátás színvonala Máltán jó. Kötelező oltás nincs.
Az MKeys Travel magyar nyelvű asszisztenciáját Málta szigetén Bartha Péter látja el. Telefonszáma: +356 99 07 6837. Emellett Péternél tudtok jelentkezni magyar nyelvű quad túrákra, amelyekről bővebb információt ide és ide kattintva találtok. Felhívnánk figyelmeteket arra, hogy Peti túra közben nem tudja felvenni a telefont, így ha adott esetben nem eléherhető, irodánkat kell hívni +36 1 769 0301 számon.

Máltán nincs hivatásos magyar külképviselet. A magyarok diplomáciai képviseletét a római nagykövetség látja el.
Sürgős esetben vedd fel a kapcsolatot Magyarország Máltai Tiszteletbeli Konzuli Hivatalával vagy az Európai Unió valamely tagállamának helyi képviseletével

Tiszteletbeli főkonzul, Málta: (00)-(356)-(21)-320-963

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre
Félpanziós ellátással a Hotel Soreda****-ban
All inclusive ellátással Hotel Santana Malta****-ban
Reggelis ellátás az összes többi hotelben
Közvetlen repülőjegyet Bécs-Málta-Bécs útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Magyar nyelvű asszisztencia
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 16.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 26.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 9.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 2.000 Ft/fő**
Transzfer /reptér-szállás-reptér/: 8.000 Ft/fő
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: