Marseille

Marseille, mely Európa Kulturális Fővárosa volt 2013-ban, számos felejthetetlen élményt kínál az utazóknak: 26 századon átívelő történelmi hagyományokat, barátságos helyieket, gazdag hagyományokat. Fedezd fel a város különböző részeit, látogass el múzeumaiba és kiránduljon el a fehér sziklás, meseszép öbleihez, a calanque-okhoz. Marseille városának olyan bája van, amit soha nem felejt el az idelátogató, e mellett élvezni lehet a mediterrán hangulatát és a tengerpart nyújtotta örömöket is! Illetve ne felejts el beülni egy taxiba! Kitudja…

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Notre Dame de la Gare: Marseille legismertebb épülete, a római-bizánci bazilika, mely az egyik legszebb katedrálisok között tartják számon Franciaországban. A 19. századi épület Marseille legmagasabb pontján áll és a város minden szegletéből jól látható. Legszebb eleme a haragtornyának tetjén álló 9 m magas Szűz Mária szobor, mely tömör aranyból készült és meghaladja a 4.000 kg-ot.
Chateau d’If: Marseille kötelező látnivalói egyike. A vár leginkább Duma Monte Cristo grófja című művéből ismerheted. Az pici If-szigeten lévő, 16. századi “börtön” leghíresebb lakója Mirabeau, a francia forradalom hőse volt. A várhoz a régi kikötőből induló hajókkal lehet eljutni.
Palais du Pharo: Napóleon tengerparti rezidenciája. A 19. századi palota a Földközi-tengerre néz.
Panier kerület: Marseille egyik legmagasabb pontján található, melyet elsőként a görögök laktak. Itt található Centre de la Vieille Charité 17. századi épületét, mely eredetileg korháznak és dologháznak épült. Napjainkban viszont otthont add a Marseille-i Régészeti Múzeumnak, ami a Louvre után az ország második leggazdagabb egyiptomi gyűjteménnyel vár téged.
La Cebiere: Marseille híres sugárútja, amely a város gazdagságát hivatott hirdetni és az aranykort idézi, amikor a gyarmati áruk özönlöttek a hatalmas kereskedelmi kikötőbe. Nyílegyenes utca szállodákkal és díszes házakkal. Marseille életének központi része.

Érdemes ellátogatni Marseille-től mindössze 32km-re lévő Cassis halászfalujába. Fehér sziklák, csodás partvidék, öblök és strandok nyújtanak kitűnő kikapcsolódási lehetőséget egész napra.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőtérről a városba az L91-es busszal vagy közvetlenül vonattal lehet bejutni. Menetrend és ár információ a repülőtér honlapján olvasható.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Budapest 11:45 – Marseille 13:50
Marseille 14:15 – Budapest 16:20

Október 31.-től:
Budapest 07:05 – Marseille 09:15
Marseille 09:40 – Budapest 11:50

Franciaország hivatalos pénzneme az euró, amely minden valutaváltóban megtalálható. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie!
Irodánk nem csillagok alapján választ szállodát, hanem az utasok értékelései alapján. Az esetek 99%-ban csak olyan hotelek kerülnek fel az oldalunkra, amelyek értékelése a Tripadvisoron minimum 3,5-es az 5-ből, a többi foglalási oldalon minimum 7-es a 10-es skálán. Az esetek 1%-ánál, annyira jó ár érték aránnyal rendelkezik a szálloda, hogy emiatt kerül ki, de ezt jelezzük feléd. Ha csillagok alapján választanál szállodát tedd fel magadnak a kérdést tudod e mi a különbség a 2 és a 3 csillag között?

Dohányzás
2007 februárjától tiltott a „Nyilvános fedett helyeken való dohányzás” (pl. pályaudvarokon, repülőtereken, egészségügyi intézményekben, éttermekben és kávézókban, irodákban, munkahelyeken, stb.). A dohányzási tilalom megsértését helyszíni pénzbírsággal büntetik, mely alapesetben 65 euró.

Közbiztonság
A közbiztonság jó Franciaországban, ugyanakkor a kedvelt, nagy tömegeket vonzó turisztikai helyszíneken és a metró területén sajnos gyakori a zsebtolvajlás és a kézitáskarablás. Ügyelj fokozottan a pénztárcádra, a bankkártyáidra és az irataidra. Ha irataidat elvesztetted, vagy ellopták azokat, minden esetben készíttessél rendőrségi jegyzőkönyvet, mert így mentesülsz a jogi következmények alól, ha irataiddal visszaélnek, illetve ez segítségedre lehet a biztosítási kárrendezésnél is.

Nem szükséges semmilyen oltás.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Párizs: (0033) (1) 45 00 94 97

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:
4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre kétágyas szobában
Önellátás a Residhotel Le Grand Prado***-ban vagy a Residhome Marseille Saint-Charles***-ban
Reggelis ellátás a Bourse Vieux Port by Happyculture***-ben vagy a Best Western Hotel du Mucem***-ben
Közvetlen repülőjegy Budapest-Marseille-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 9.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 16.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 8.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 2.000 Ft/fő**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
****Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.