Moszkva Debrecenből

Moszkva egy igazi metropolisz, hatalmas terek, sok sok csillogó hagymakupola, a Kreml, a Vörös tér, Lenin, az orosz balett, a lenyűgöző metróállomások, a sokszínű Gorkij Park. Moszkva mindenkinek tartogat valami különlegeset mindegy, hogy első vagy huszadik alkalommal jársz a városban, legyen szó történelemről, szórakozásról, kultúráról vagy gasztronómiáról. Igazi bakancslistás úti cél!

AZ UTAZÁS IDŐPONTJAI:
2020.08.30.-09.02., 09.09.-09.13., 09.16.-09.20.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgár Oroszország területére útlevéllel és érvényes vízummal léphet be. Az út ára tartalmazza a vízum díját!

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Az idősebbeknek a tankönyvekből, a fiatalabbaknak a híradóból (katonai parádé) lehet ismerős a hely. Vlagyimir Iljics Leninnek a bebalzsamozott holtteste 1924 óta látogatható a Vörös téren felállított mauzóleumban. Az egykori pártvezér testét 16 Celsius fokon, 80-90 százalékos páratartalom mellett, kálium-acetáttal és glicerinnel tartósítják. A bebalzsamozott holttestet egyedül a II. világháború során, a náci megszállástól tartva szállították el Moszkvából Tyumenybe. Az orosz közvélemény nagy része szerint az idők során erősen leromlott állapotú testet lassan ideje lenne eltemetni.

A mauzóleum háta mögött, a Kreml falánál pártvezetők számára fenntartott sírkertet és urnatemetőt találunk, többek között Sztálin, Gagarin és a magyar Landler Jenő kommunista politikus végső nyughelyét.

A téren áll a GUM áruház gyönyörű, klasszikus épülete. Ide mindenképpen érdemes bemenni, mert az épület csodálatos, és a pompás díszítések évszaktól függően változnak. A korábbi nagyárúház ma a luxusüzleteknek add otthont, ahol kihagyhatatlan a fagyi, ami legalább megfizethető áron van (100 RUB/adag).

Szintén a Vörös téren található az emblematikus Boldog Vazul (ismertebb nevén Vaszilij Blazsennyij) székesegyház, amely 1561 óta meghatározza a moszkvai városképet és a világ egyik legszebb hagymakupolás ortodox temploma. A lenyűgöző épület Rettegett Iván cár rendeletére épült, aki e templommal akarta megünnepelni a kazányi tatár kán felett aratott 1552-es győzelmét.

Ha Moszkva, akkor Kreml, ahol Putyin úr, minden oroszok elnöke ül a trónon, és ott hozza a világrengető döntéseit. Nos, a valóság kicsit kevésbé Mordor-szerű. Érdekesség, hogy maga a „kreml” szó eredetileg erődítményt jelent oroszul, így még rengeteg másik városban is van kreml.

A Megváltó Krisztus székesegyház a világ legmagasabb ortodox templomának érdekes a története. Bár az eredeti épület sem volt régi, hiszen 1839-82 között épült, a ma látható templom azonban csak alig 13 esztendős.

A Hét nővér Moszkva szocialista építészetét meghatározó hét gigantikus felhőkarcoló közismert elnevezése. A Szovjetunió idején, sztálini stílusban épített toronyházak nagy része 1947 és 53 között épült.

A Vörös térről egy perc séta csak a Bolsoj. A balettrajongóknak nem kell bemutatni, a világ egyik leghíresebb operaháza.

A moszkvai metrók megállóinak szépségéről mindent elárul az a tény, hogy pl. a Majakovszkaja állomást UNESCO világörökség helyszínnek választották. Ezen a kettes számmal jelölt, egyébként kicsit nyelvtörő nevű Zamoszkvoretszkaja vonalon található a szintén alaposan, de már a szovjet realizmus stílusjegyeivel díszített Novokuznyetszkaja állomás is. – forrás

Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

 • a különbözet megtérítése
 • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
 • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőgép mind Budapestről, mind Debrecenből Moszkva Vnukovo repülőterére érkezik. A repülőtérről többféleképpen juthatsz be a városba.
1.) Aeroexpress-szel, melynek díja 500 RUB és a Kijevi vasútállomásik közlekedik, ahonnan metróval tudsz tovább utazni bármelyik szállásig.
2.) 611 vagy 611k jelölésű autóbusszal az első metróállomásig – kb. 60 RUB – és onnan metróval vagy 45-ös marshrutkával – kb. 150 RUB – szintén az első metróállomásig. !FIGYELEM! forgalomfüggően 15, de akár 60 perc is lehet a menetidő. Hazafele érdemes a vonatot választatni!
3.) Privát transzfert tudunk biztosítani oda-vissza 29.900 Ft/autó áron.
4.) Ha vársz kb. 2020-ig akkor lesz közvetlen metróvonal is.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Debrecen 13:10 – Moszkva / Vnukovo 17:20, március 31. és október 26 között érkezés 16:35
Moszkva / Vnukovo 18:05 – Debrecen 18:15, március 31. és október 26 között indulás Moszkva / Vnukovo 17:10 – Debrecen 18:45

Oroszország hivatalos pénzneme az rubel. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz útlevél és vízum szükséges! Az MKeys Travel az első olyan utazási iroda, aki úgy kalkulálta árait, hogy azok már tartalmazzák a vízum és a meghívó díját!

Az orosz vízumról bővebben a Magyarországi Orosz Vízum Központ weboldalán tájékozódhatsz. Az orosz vízum alapvetően 2 részből tevődik össze a vízumkérelemből és a meghívóból. A vízum díja 19.025 Ft, a meghívó díja 5.500 Ft. Mind kettőt már tartalmazza az út ára!
!FIGYELEM! A vízum költségét, azért raktuk bele az út árába, hogy Neked könnyebb legyen kalkulálni a teljes költséggel és ne lepődj meg a plusz költségen! Viszont a vízumot saját magadnak kell elintézni a budapesti vagy a debreceni vízumközpontban és ott helyben kifizetni, ezért a fizetésnél a fizetendő összeg 40.000 Ft-tal csökkenni fog!

Irodánk segít kitölteni a vízumkérő lapot.

Vízumhoz az alábbiak szükségesek (7 nap alatt kész van):

 • orosz külügy honlapján kitöltött formanyomtatvány
 • meghívólevél (irodánk biztosítja)
 • 2 üres – egymással szembenéző – oldal az útlevélben, amelynek hazaérkezést követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie
 • 3,5×4,5 cm-es színes fénykép, világos alapon, jól látható, szemből fényképezett arccal, sötét szemüveg nélkül és fedetlen fejjel
 • repülőjegy visszaigazolás
 • biztosítás
Boltok nyitva tartása

Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, fordulj a csoportkísérőhöz és minden megold.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Moszkva: (00)-(7)-(495)-641-75-00

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

5 nap / 4 éjszaka vagy 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre kétágyas szobában
Önellátás a Izmailovo Beta Hotel***, az Aerostar Hotel Moscow**** vagy az Izmailovo Vega****
Reggelis ellátás a Hotel Cosmos*** vagy a Godunov Hotel****
Közvetlen repülőjegy Debrecen-Moszkva/Vnukovo-Debrecen útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1 db kézipoggyász maximum 40x30x20cm
Meghívó levél
Vízum díja* – fentebb a vízum “fülre” kattints rá és olvasd el
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

 • 10kg-os 13.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
 • 20kg-os 21.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 6.000 Ft/fő oda-vissza**
Fix ülőhely vásárlás: 5.000 Ft/fő***
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

 • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
 • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
 • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

!FIGYELEM! A Mapfre biztosító biztosítása nem jó az orosz vízumhoz, viszont a sztornó miatt érdemes lehet pluszba megkötni.
Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és  leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

* A vízum díját tartalmazza az út ára, hogy ne érjen meglepetés, viszont neked kell személyesen elintézni, kifizetni. Emiatt a fizetendő összeg a foglalás után a vízum díjának árával vagyis 40.000 Ft-tal csökkenni fog!
**Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
***Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: