Moszkva Debrecenből

Moszkva egy igazi metropolisz, hatalmas terek, sok sok csillogó hagymakupola, a Kreml, a Vörös tér, Lenin, az orosz balett, a lenyűgöző metróállomások, a sokszínű Gorkij Park. Moszkva mindenkinek tartogat valami különlegeset mindegy, hogy első vagy huszadik alkalommal jársz a városban, legyen szó történelemről, szórakozásról, kultúráról vagy gasztronómiáról. Igazi bakancslistás úti cél!

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgár Oroszország területére útlevéllel és érvényes vízummal léphet be. Az út ára tartalmazza a vízum díját!

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Az idősebbeknek a tankönyvekből, a fiatalabbaknak a híradóból (katonai parádé) lehet ismerős a hely. Vlagyimir Iljics Leninnek a bebalzsamozott holtteste 1924 óta látogatható a Vörös téren felállított mauzóleumban. Az egykori pártvezér testét 16 Celsius fokon, 80-90 százalékos páratartalom mellett, kálium-acetáttal és glicerinnel tartósítják. A bebalzsamozott holttestet egyedül a II. világháború során, a náci megszállástól tartva szállították el Moszkvából Tyumenybe. Az orosz közvélemény nagy része szerint az idők során erősen leromlott állapotú testet lassan ideje lenne eltemetni.

A mauzóleum háta mögött, a Kreml falánál pártvezetők számára fenntartott sírkertet és urnatemetőt találunk, többek között Sztálin, Gagarin és a magyar Landler Jenő kommunista politikus végső nyughelyét.

A téren áll a GUM áruház gyönyörű, klasszikus épülete. Ide mindenképpen érdemes bemenni, mert az épület csodálatos, és a pompás díszítések évszaktól függően változnak. A korábbi nagyárúház ma a luxusüzleteknek add otthont, ahol kihagyhatatlan a fagyi, ami legalább megfizethető áron van (100 RUB/adag).

Szintén a Vörös téren található az emblematikus Boldog Vazul (ismertebb nevén Vaszilij Blazsennyij) székesegyház, amely 1561 óta meghatározza a moszkvai városképet és a világ egyik legszebb hagymakupolás ortodox temploma. A lenyűgöző épület Rettegett Iván cár rendeletére épült, aki e templommal akarta megünnepelni a kazányi tatár kán felett aratott 1552-es győzelmét.

Ha Moszkva, akkor Kreml, ahol Putyin úr, minden oroszok elnöke ül a trónon, és ott hozza a világrengető döntéseit. Nos, a valóság kicsit kevésbé Mordor-szerű. Érdekesség, hogy maga a „kreml” szó eredetileg erődítményt jelent oroszul, így még rengeteg másik városban is van kreml.

A Megváltó Krisztus székesegyház a világ legmagasabb ortodox templomának érdekes a története. Bár az eredeti épület sem volt régi, hiszen 1839-82 között épült, a ma látható templom azonban csak alig 13 esztendős.

A Hét nővér Moszkva szocialista építészetét meghatározó hét gigantikus felhőkarcoló közismert elnevezése. A Szovjetunió idején, sztálini stílusban épített toronyházak nagy része 1947 és 53 között épült.

A Vörös térről egy perc séta csak a Bolsoj. A balettrajongóknak nem kell bemutatni, a világ egyik leghíresebb operaháza.

A moszkvai metrók megállóinak szépségéről mindent elárul az a tény, hogy pl. a Majakovszkaja állomást UNESCO világörökség helyszínnek választották. Ezen a kettes számmal jelölt, egyébként kicsit nyelvtörő nevű Zamoszkvoretszkaja vonalon található a szintén alaposan, de már a szovjet realizmus stílusjegyeivel díszített Novokuznyetszkaja állomás is. – forrás

Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

 • a különbözet megtérítése
 • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
 • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőgép mind Budapestről, mind Debrecenből Moszkva Vnukovo repülőterére érkezik. A repülőtérről többféleképpen juthatsz be a városba.
1.) Aeroexpress-szel, melynek díja 500 RUB és a Kijevi vasútállomásik közlekedik, ahonnan metróval tudsz tovább utazni bármelyik szállásig.
2.) 611 vagy 611k jelölésű autóbusszal az első metróállomásig – kb. 60 RUB – és onnan metróval vagy 45-ös marshrutkával – kb. 150 RUB – szintén az első metróállomásig. !FIGYELEM! forgalomfüggően 15, de akár 60 perc is lehet a menetidő. Hazafele érdemes a vonatot választatni!
3.) Privát transzfert tudunk biztosítani oda-vissza 29.900 Ft/autó áron.
4.) Ha vársz kb. 2020-ig akkor lesz közvetlen metróvonal is.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Debrecen 13:10 – Moszkva / Vnukovo 17:20, március 31. és október 26 között érkezés 16:35
Moszkva / Vnukovo 18:05 – Debrecen 18:15, március 31. és október 26 között indulás Moszkva / Vnukovo 17:10 – Debrecen 18:45

Oroszország hivatalos pénzneme az rubel. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz útlevél és vízum szükséges! Az MKeys Travel az első olyan utazási iroda, aki úgy kalkulálta árait, hogy azok már tartalmazzák a vízum és a meghívó díját!

Az orosz vízumról bővebben a Magyarországi Orosz Vízum Központ weboldalán tájékozódhatsz. Az orosz vízum alapvetően 2 részből tevődik össze a vízumkérelemből és a meghívóból. A vízum díja 19.025 Ft, a meghívó díja 5.500 Ft. Mind kettőt már tartalmazza az út ára!
!FIGYELEM! A vízum költségét, azért raktuk bele az út árába, hogy Neked könnyebb legyen kalkulálni a teljes költséggel és ne lepődj meg a plusz költségen! Viszont a vízumot saját magadnak kell elintézni a budapesti vagy a debreceni vízumközpontban és ott helyben kifizetni, ezért a fizetésnél a fizetendő összeg 40.000 Ft-tal csökkenni fog!

Irodánk segít kitölteni a vízumkérő lapot.

Vízumhoz az alábbiak szükségesek (7 nap alatt kész van):

 • orosz külügy honlapján kitöltött formanyomtatvány
 • meghívólevél (irodánk biztosítja)
 • 2 üres – egymással szembenéző – oldal az útlevélben, amelynek hazaérkezést követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie
 • 3,5×4,5 cm-es színes fénykép, világos alapon, jól látható, szemből fényképezett arccal, sötét szemüveg nélkül és fedetlen fejjel
 • repülőjegy visszaigazolás
 • biztosítás
Boltok nyitva tartása

Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, fordulj a csoportkísérőhöz és minden megold.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Moszkva: (00)-(7)-(495)-641-75-00

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

5 nap / 4 éjszaka vagy 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre kétágyas szobában
Önellátás a Izmailovo Beta Hotel***, az Aerostar Hotel Moscow**** vagy az Izmailovo Vega****
Reggelis ellátás a Hotel Cosmos*** vagy a Godunov Hotel****
Közvetlen repülőjegy Debrecen-Moszkva/Vnukovo-Debrecen útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1 db kézipoggyász maximum 40x30x20cm
Meghívó levél
Vízum díja* – fentebb a vízum “fülre” kattints rá és olvasd el
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

 • 10kg-os 13.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
 • 20kg-os 21.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 6.000 Ft/fő oda-vissza**
Fix ülőhely vásárlás: 5.000 Ft/fő***
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

 • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
 • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
 • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

!FIGYELEM! A Mapfre biztosító biztosítása nem jó az orosz vízumhoz, viszont a sztornó miatt érdemes lehet pluszba megkötni.
Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és  leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

* A vízum díját tartalmazza az út ára, hogy ne érjen meglepetés, viszont neked kell személyesen elintézni, kifizetni. Emiatt a fizetendő összeg a foglalás után a vízum díjának árával vagyis 40.000 Ft-tal csökkenni fog!
**Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
***Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.