Nápoly

Nápoly Dél-Olaszország legnagyobb városa, Campania régió székhelye; csodálatos természeti környezetben, a Nápolyi-öböl északi partján, a Campaniai-síkság szélén, a Vezúv lábánál terül el. „Nápolyt látni és meghalni” – tartja a mondás, mellyel sok utazó egyetért, valóban érdemes legalább egyszer ellátogatni és alaposan bebarangolni Nápolyt, megismerni a történelmét, felfedezni rejtett értékeit. A történelmi városközpont – mely 1995 óta az UNESCO Világörökség része – hangulatos utcácskákkal, gyönyörű épületekkel, pompás palotákkal büszkélkedhet. Nápoly sok-sok látnivalóval, programlehetőséggel várja a történelem és a kultúra iránt érdeklődő utazókat, s azokat is, akik a színes olasz mindennapokra kíváncsiak, és a kulináris élvezeteknek szeretnének hódolni. Nápoly a pizza és minden földi jó hazája, szóval ha itt jársz, ne hagyd ki a pizzát, a kagylós spagettit, az ízletes zöldségfogásokat és a limoncello megkóstolását.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van
Centro Storico: a régi történelmi városközpontban, mely a Piazza Garibaldi és a Piazza Plebiscito között helyezkedik el, római kori és középkori műemlékek várnak Rád nagy számban. Ha a városközpontban jársz, szerintünk nézd meg:
A Cappella Sansevero, mely 1590-ben épült, a városközpont egyik legszebb látványossága. A kápolnában a késői barokk művészet csodálatos műalkotásait tekintheted meg.

Nápoly hatalmas katedrálisa a Duomo, mely a 14. században épült, de egy 17. századi földrengésben elszenvedett sérülései után barokk stílusban építették újjá. Szent Januáriusznak, a város védőszentjének ereklyéjét őrzik a dómban.

Az 1310-1341 között épült Santa Chiara tulajdonképpen egy épületkomplexum, melynek részei: a templom, a kolostor, a múzeum épületei, és a kripták. A kolostorhoz gyönyörű kertek tartoznak, kellemes kikapcsolódást, pihenést nyújthat számodra egy itt megejtett séta.
A Gesú Nuovo eredetileg egy 1470-ben épült palota volt, amit 1580-ban a Sansverino-család eladott a jezsuitáknak, akik egy igazán különleges barokk templommá alakították át.
A Napoli Sotterranea egy, a Nápoly óvárosa alatt húzódó barlangrendszer, melyet vezetett túrák során lehet felfedezni; különleges, érdekes látvány várja az ide látogatókat. Amire viszont készülj: a szűk, sötét helyek, a le- és feljutás jó sok lépcső megmászásával történik.
A San Gregorio Armeno és a Via Benedetto Croce (Spaccanapoli) az óváros mindig nyüzsgő, már-már zsúfoltnak tűnő, de hangulatos bevásárlóutcái.
A régi történelmi városközponton túl az alábbi helyek felkeresését ajánljuk figyelmedbe:

Nápoly legnagyobb tere a Piazza del Plebiscito, ahol a város két híres látványossága, a Királyi Palota és a San Francesco di Paola templom található.

A Királyi Palotát a Piazza Vittoriával köti össze a Tunnel Borbonico, azaz a Bourbon-alagút, melynek építését 1853-ban II. Ferdinánd király rendelte el. Az alagút menekülő útvonalként szolgált a királyi család részére. A II. Világháború alatt menedékként is használták az alagutat a helyiek. Kifejezetten érdekes, izgalmas túra, programlehetőség lehet a barlang bejárása.

A 13. századi, Anjou Károly által építtetett Castel Nuovo, a négy saroktornyos vár, szabálytalan négyszög alakjával ma Nápoly jelképe.

A Castel dell’Ovo, a „tojásvár”, a tengerpart mentén található. Szép kilátás nyílik innen az egész városra, alkalmas hely pihenésre, ha megfáradtál a városi sétád során.
A Castel Sant’Elmo középkori erőd a város legmagasabb pontján található, zseniális  panoráma nyílik innen.
A San-Gennaro katakombák (Catacombe di San Gennaro) különleges élményt nyújthat elsősorban a katolikusok, és a történelem kedvelőinek számára.
Nápoly Materdei negyedében található a Fontanelle-temető (Il Cimitero delle Fontanelle), mely egy barlangban található. Izgalmas, nem mindennapi élményt nyújthat ennek a „furcsa” helynek és csontkamráinak a megtekintése.
Ha múzeumól van szó, ajánljuk figyelmedbe:
A Régészeti Múzeum (Museo Archeologico Nazionale) a görög és római kultúra páratlan szépségű és gazdagságú gyűjteménye található itt.
A Certosa e Museo di San Martino Olaszország egyik legjelentősebb régészeti múzeuma, Nápoly történeti és művészeti gyűjteményét láthatod itt.

A Museo Nazionale di Capodimonte 13-18. századi ismert festmények tömkelegét őrzi, többek között találkozhatsz itt: Carvaggio, El Greco, Tiziano műveivel is.

Amit még hasznos lehet tudnod, hogy tartalmas kirándulásokat lehet szervezni a város környékén is. Könnyen elérhető Nápolyból az Amalfi-part, a Vezúv, és az általa elpusztított, a Világörökség részét képező Pompeji (25km) és Herculaneum (13km).

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket. Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A reptérről az Alibus járatával lehet bejutni a városba. Egy buszjegy kb. 4€-ba kerül és 90 percig érvényes az összes nápolyi buszra.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Kedd: Budapest 19:15 – Nápoly 20:50, Nápoly 21:15 – Budapest 22:55
Csütörtök: Budapest 15:15 – Nápoly 16:50, Nápoly 18:20 – Budapest 20:00
Szombat: Budapest 16:20 – Nápoly 17:55, Nápoly 18:20 – Budapest 20:00

Október 27-től:
Budapest 06:30 – Nápoly 08:10, Nápoly 08:35 – Budapest 10:15

Olaszország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamát a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz elegendő személyi igazolvány.
Közlekedés
Nápolyban a sofőrök igazán lazán vezetnek, közlekednek, a forgalom és a közlekedési szabályok betartása is sok esetben „hektikusnak” mondható. Ha autót bérelsz, készülj fel a váratlan helyzetekre és az állandó dudálásra. Illetve előfordulhat is, hogy egy „hamis” közlekedési balesetbe próbálnak belerántani. Ha gyalogosként közlekedsz az utcákon, nagyon figyelj, amikor az úttestre lépsz, még akkor is, ha Neked szól a zöld jelzés.

Biztonság
Nagyon eltérő az utazók, turisták véleménye arról, hogy milyen a közbiztonság Nápoly utcáin. Van, aki rossznak éli meg a helyzetet, míg mások szerint Nápoly közbiztonsága semmiben nem különbözik más nagyvárosétól. Ott derül majd ki, hogy Te magad mit is gondolsz erről a kérdésről, de talán érdemes egy-két alapszabályt fejben tartani, melyek segíthetik elkerülni a kellemetlen szituációkat: éjszaka ne menj egyedül sikátorokban, gyengén kivilágított utcákon, helyeken. Nem érdemes drága ékszerekben, órákban utazni. Fokozottan ügyelj a táskádra, ne oldalt, inkább elöl viseld, illetve ha étteremben ültök le, akkor is mindig legyen látószögedben a táskád.

Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Róma: (00)-(39)-(6)-442-30-598

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

5 nap/4 éjszaka, 4 nap/3 éjszaka vagy 3 nap/2 éjszaka szállás 2 főre
Önellátás a Hotel Europeo, a Grand Hotel Europa*** és a Hotel Colombo*** 2 ágyas szobáiban
Reggelis ellátás a Hotel Del Postiglione*** – Ischia és a B&B Art Suite Principe Umberto 2 ágyas szobáiban
Közvetlen repülőjegy Budapest-Nápoly-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 8.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 17.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 7.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 3.000 Ft/fő**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és  leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.