Palermo - Szicília

Palermo Szicília szigetének igazán különleges, egzotikus, dél-európai és egyben észak-afrikai hangulatot árasztó székhelye. Palermo érdekes látnivalókkal, építészeti sokszínűségével, nyüzsgő piacokkal és a street food széles választékával várja az utazókat. A város arab-normann épületei, illetve a közelben lévő falvak Monreale és Cefalú látnivalói is az UNESCO Világörökség része. Ha szereted a nyüzsgést, a különös atmoszférájú városokat, a sokszínű tapasztalatokat, ne hagyd ki Palermót!

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Palermo ékessége a Palazzo dei Normanni, mely Európa legöregebb királyi palotája. A 9. században épült arab palotát a 12. században a normann királyok alakíttatták át. A palazzo egyik legszebb része az udvari kápolna, a Capella Palatina.
A Piazza Pretoria a szép, 16. századi szökőkútjáról, a Fontana Pretoriáról ismert.
A Santa Maria dell’Ammiraglio, más néven a La Martorana templomot különleges, 12. századi, bizánci aranymozaikjai teszik ismertté.
Az 1897-ben megnyílt Teatro Massimo Olaszország legnagyobb, és Európa harmadik legnagyobb operaháza.
A 30 hektáron elterülő Orto Botanico kiváló pihenőhely a városnézésben megfáradt látogatók számára. Ha erre jársz, trópusi és szubtrópusi fák és növények, kaktuszok, aranyos kis tavacskák várnak Rád.

A Catacombe dei Cappuccini a város érdekes, mondhatni bizarr látványossága. A Via dei Cappuccinin elterülő kapucinus kolostor pincéi a falak mellett koporsókat, fölöttük pedig a falra „helyezett”, mumifikálódott, ruhás holttesteket tárnak a látogatók elé. Ez a temetkezési forma a 16. századtól indult, az apát így szerette volna emlékeztetni szerzeteseit az elmúlásra és a halálra való felkészülés feladatára.
Ha Palermo bebarangolása után egy kis pihenésre vágysz, érdemes lehet felfedezni a környező városokat, falvakat is egynapos kirándulások során. Ajánljuk figyelmedbe a helyes kis tengerparti falut, Mondellót, vagy Monreale városát, ami lenyűgöző mozaikokkal díszített székesegyházáról ismert. Kedvelt úti cél a Szicíliát felfedező turisták számára Cefalú is. A város építészeti csodákat, hangulatos kis óvárosi utcákat és homokos tengerpartot kínál az odalátogatóknak.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000 Ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A reptérről az Alibus-szal lehet bejutni a városba, melynek díja 4€ irányonként. Még több információ a járatról, menetrendről és az útvonalról az AMT weboldalán található.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Szerda: Budapest 14:40 – Palermo 16:40, Palermo 17:05 – Budapest 19:05
Vasárnap: Budapest 12:55 – Palermo 14:55, Palermo 15:20 – Budapest 17:20

Október 27-től:
Csütörtök: Budapest 11:50 – Palermo 13:50, Palermo 14:15 – Budapest 16:20
Vasárnap: Budapest 13:15 – Palermo 15:15, Palermo 15:40 – Budapest 17:45

Olaszország hivatalos pénzneme az euró, amely minden valutaváltóban megtalálható. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie!
Érdemes autót bérelni a RentalCars honlapján és azzal felfedezni a környéket.

Közbiztonság
Változatosak az utazók tapasztalatai a palermói hétköznapokkal és a közbiztonsággal kapcsolatban. Sokan teljesen problémamentesen és pozitívan élték meg az utazást, nem volt rossz tapasztalatuk lopás kapcsán és nem váltott ki kellemetlen érzést belőlük a palermói tömeg, zsúfoltság, a nyomornegyedek szegénysége, az itt-ott elbukkanó romos épületek, szeméthalmok látványa. Míg mások számára kellemetlenebbek voltak az ilyen élmények, a város egyes részein eluralkodó kosz és káosz. A közbiztonság alapvetően jó, de gyakori a zsebtolvajlás, és előfordul az is, hogy motorosok rántják le a turisták táskáit. Tehát ha Palermóban jársz, nem árt az elővigyázatosság, vigyázz az értékeidre, és lehetőség szerint ne mászkálj egyedül sötétedés utcán az elhagyatottabb sikátoros részeken.

Közlekedés
Amire biztosan számíthatsz: állandó dudálás; nagyobb dugók (a budapestihez hasonló viszonyok csúcsforgalomban); zegzugos utcahálózat, ahol könnyű eltévedni; kihívások a parkolás kapcsán. Ha autót bérelsz, érdemes a külsőbb kerületeken parkolni.

Nem szükséges semmilyen oltás.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átirányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Róma: (00)-(39)-(6)-442-30-598 ügyelet: (00)-(39)-(348)-800-81-59

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:
5 nap/4 éjszaka vagy 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre kétágyas szobában
Reggelis ellátás
Közvetlen repülőjegy Budapest-Palermo-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 9.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 17.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 7.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 3.000 Ft/fő**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.