Palermo - Szicília

Palermo Szicília szigetének igazán különleges, egzotikus, dél-európai és egyben észak-afrikai hangulatot árasztó székhelye. Palermo érdekes látnivalókkal, építészeti sokszínűségével, nyüzsgő piacokkal és a street food széles választékával várja az utazókat. A város arab-normann épületei, illetve a közelben lévő falvak Monreale és Cefalú látnivalói is az UNESCO Világörökség része. Ha szereted a nyüzsgést, a különös atmoszférájú városokat, a sokszínű tapasztalatokat, ne hagyd ki Palermót!

AZ UTAZÁS IDŐPONTJAI:
2021.01.21.-01.24.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Palermo ékessége a Palazzo dei Normanni, mely Európa legöregebb királyi palotája. A 9. században épült arab palotát a 12. században a normann királyok alakíttatták át. A palazzo egyik legszebb része az udvari kápolna, a Capella Palatina.
A Piazza Pretoria a szép, 16. századi szökőkútjáról, a Fontana Pretoriáról ismert.
A Santa Maria dell’Ammiraglio, más néven a La Martorana templomot különleges, 12. századi, bizánci aranymozaikjai teszik ismertté.
Az 1897-ben megnyílt Teatro Massimo Olaszország legnagyobb, és Európa harmadik legnagyobb operaháza.
A 30 hektáron elterülő Orto Botanico kiváló pihenőhely a városnézésben megfáradt látogatók számára. Ha erre jársz, trópusi és szubtrópusi fák és növények, kaktuszok, aranyos kis tavacskák várnak Rád.

A Catacombe dei Cappuccini a város érdekes, mondhatni bizarr látványossága. A Via dei Cappuccinin elterülő kapucinus kolostor pincéi a falak mellett koporsókat, fölöttük pedig a falra „helyezett”, mumifikálódott, ruhás holttesteket tárnak a látogatók elé. Ez a temetkezési forma a 16. századtól indult, az apát így szerette volna emlékeztetni szerzeteseit az elmúlásra és a halálra való felkészülés feladatára.
Ha Palermo bebarangolása után egy kis pihenésre vágysz, érdemes lehet felfedezni a környező városokat, falvakat is egynapos kirándulások során. Ajánljuk figyelmedbe a helyes kis tengerparti falut, Mondellót, vagy Monreale városát, ami lenyűgöző mozaikokkal díszített székesegyházáról ismert. Kedvelt úti cél a Szicíliát felfedező turisták számára Cefalú is. A város építészeti csodákat, hangulatos kis óvárosi utcákat és homokos tengerpartot kínál az odalátogatóknak.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000 Ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A reptérről az Alibus-szal lehet bejutni a városba, melynek díja 4€ irányonként. Még több információ a járatról, menetrendről és az útvonalról az AMT weboldalán található.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Szerda: Budapest 14:40 – Palermo 16:40, Palermo 17:05 – Budapest 19:05
Vasárnap: Budapest 12:55 – Palermo 14:55, Palermo 15:20 – Budapest 17:20

Október 27-től:
Csütörtök: Budapest 11:50 – Palermo 13:50, Palermo 14:15 – Budapest 16:20
Vasárnap: Budapest 13:15 – Palermo 15:15, Palermo 15:40 – Budapest 17:45

Olaszország hivatalos pénzneme az euró, amely minden valutaváltóban megtalálható. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie!
Érdemes autót bérelni a RentalCars honlapján és azzal felfedezni a környéket.

Közbiztonság
Változatosak az utazók tapasztalatai a palermói hétköznapokkal és a közbiztonsággal kapcsolatban. Sokan teljesen problémamentesen és pozitívan élték meg az utazást, nem volt rossz tapasztalatuk lopás kapcsán és nem váltott ki kellemetlen érzést belőlük a palermói tömeg, zsúfoltság, a nyomornegyedek szegénysége, az itt-ott elbukkanó romos épületek, szeméthalmok látványa. Míg mások számára kellemetlenebbek voltak az ilyen élmények, a város egyes részein eluralkodó kosz és káosz. A közbiztonság alapvetően jó, de gyakori a zsebtolvajlás, és előfordul az is, hogy motorosok rántják le a turisták táskáit. Tehát ha Palermóban jársz, nem árt az elővigyázatosság, vigyázz az értékeidre, és lehetőség szerint ne mászkálj egyedül sötétedés utcán az elhagyatottabb sikátoros részeken.

Közlekedés
Amire biztosan számíthatsz: állandó dudálás; nagyobb dugók (a budapestihez hasonló viszonyok csúcsforgalomban); zegzugos utcahálózat, ahol könnyű eltévedni; kihívások a parkolás kapcsán. Ha autót bérelsz, érdemes a külsőbb kerületeken parkolni.

Nem szükséges semmilyen oltás.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átirányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Róma: (00)-(39)-(6)-442-30-598 ügyelet: (00)-(39)-(348)-800-81-59

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:
5 nap/4 éjszaka vagy 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre kétágyas szobában
Reggelis ellátás
Közvetlen repülőjegy Budapest-Palermo-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 9.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 17.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 7.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 3.000 Ft/fő**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: