Párizs Debrecenből

Párizs olyan, mint egy hatalmas színház, lenyűgöző „díszletével” könnyen magába bolondítja, „szerelembe ejti” az arra járót. A 19. századi, széles sugárutak, sétányok tökéletes környezetet biztosítanak a Diadalívnek, a Pantheonnak, az Invalidusok kupoláinak, az Eiffel-toronynak. A „régi” mellett virágzik az „új” is, lenyűgöző látványt nyújt például a Louvre ragyogó piramisa vagy a Pompidou Központ formabontó kompozíciója. Az élettel teli, mozgalmas városban az otthonosság érzetét nyújtják a régi kis utcák, a hangulatos éttermek, a nyüzsgő piacok sokasága, a pékségek és kávézók rengetege, a régiségkereskedések varázslatos világa.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

Párizs Budapestről részletekért kattints ide.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

A Cité-szigeten található a Szent Kápolna, vagyis a Saint Chapelle, amit azon szent ereklyéknek az elhelyezésére emeltek, amelyekről azt gondolták, hogy Jézus Krisztus eredeti keresztfájából és töviskoronájából valók.
A Notre-Dame, a Miasszonyunknak szentelt templom – Párizs egyik szimbólumaként van számon tartva. A korai gótika lenyűgöző pompájú, momumentális méretekkel rendelkező remekműve a történelmi város szívében áll.
A Diadalív Párizs egyik leghíresebb emlékműve. I. Napóleon császár és a mindenkori francia hadsereg dicsősége előtt tiszteleg a Champs-Élysées végpontján található, Charles de Gaulle (Etoile) téren álló, 50 méter magas és 45 méter széles emlékmű.
A Champs-Élysées a világ egyik legszebb, gesztenyefák által szegélyezett sugárútja, mely enyhe lejtéssel vezet a Concorde térhez, ahol 1793-ban tartották XVI. Lajos és az ezernél is több elítélt lefejezését.

A Louvre épületegyüttesének felépítése mintegy nyolc évszázadot vett igénybe, mégis rendkívüli építészeti harmónia jellemzi az épületegyüttes tagjainak egymáshoz való viszonyát. A Louvre Párizs legnagyobb és legismertebb múzeuma, mely felbecsülhetetlen értékű gyűjteményeivel vár Rád, olyan ritkaságokat őriz, mint pl. a Mona Lisa vagy a Milói Vénusz.
A Montmartre tulajdonképpen egy szűk kis utcácskákban bővelkedő, dombtetőn fekvő falu, melynek neve az elmúlt 200 év alatt a művészek és bohémek világával kapcsolódott össze. A domb legmagasabb pontján fekszik a bizánci stílusú székesegyház, a Sacré-Cœur.
Az Eiffel-torony az 1889. évi Világkiállításra készült szerkezet, mely Párizs egyik jelképe. Fantasztikus kilátást nyújt az odalátogatónak, naplemente előtt egy órával a legszebb a panoráma, innen szemlélve Párizs fényei igazán magával ragadóak…
Az 1977-ben megnyitott Pompidou központ high tech stílusával pont annyi csodálatot, mint amennyi nemtetszést vált ki a látogatóiból.
A Père-Lachaise temető Franciaország egyik leghíresebb és legnagyobb temetője. Olyan hírességek fekszenek, mint pl. az író La Fontaine, Moliere vagy Balzac.

Párizs természetesen múzeumokban is bővelkedik. Ha impresszionista és posztimpresszionista gyűjteményeket tekintenél meg, akkor a Musée d’Orsay a Te helyed. A Picasso kedvelőknek pedig kihagyhatatlan úti cél a Musée Picasso.
Ha kirándulni szeretnél Párizs vonzáskörzetében, figyelmedbe ajánljuk Fontainebleau-i kastély vagy a Versailles-i kastély felfedezését, esetleg egy kiadós sétát a Giverny kertben.
Ha esti szórakozást keresel, az ikonikus Moulin Rouge tárt kapukkal, de drága jegyárakkal vár Rád; a napközbeni mulatsághoz pedig a Párizsi Disneylandet ajánljuk.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőgép Beauvais repülőterére érkezik. A 3 lehetőség közül azért választottuk ez, mert a többi légitársaság párizsi bázisú géppel teljesíti a szolgáltatot, ami azt jelenti, hogy rengeteg idő elveszlik a szerencsétlen forduló idő miatt. Viszont ha mégis szeretnél Orly-ra vagy CGD-re érkezni írj nekünk és küldünk árajánlatot.
A repülőtér 75km van a várostól, transzfer a városba 29€-ba kerül előre a neten foglalva.

Hotel Mister Bed City: 351-es számú busszal érhető el, 30 percenként indul és közvetlenül a szálloda előtt áll meg (Gallieni-Metro állomás). Átlagos menetidő 50 perc.

Timhotel Berthier Paris: A szállás többféleképpen érhető el. RER B (HÉV) majd 173 busz / Direct 2 majd RER C. Átlagos menetidő 60 perc.

Jardins de Montmartre**: A szállás többféleképpen érthető el. RER B (HÉV), majd 4-es metró / 350-es busz, majd 12-es metró. Átlagos menetidő 60-65 perc.

Saint Georges Lafayette**: RER B (HÉV), majd 2-es metró vagy 54-es busz. Átlagos menetidő 55 perc.

Mercure Paris Montmartre Sacre****: RER B (HÉV), majd 2-es metró vagy 54-es busz. Átlagos menetidő 55 perc.

Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)
A repülőgép Párizs Beauvais repülőterére érkezik.

Debrecen 18:30 – Párizs/Beauvais 21:00
Párizs/Beauvais 21:35 – Debrecen 23:55

Október 27-től:
Debrecen 18:35 – Párizs/Beauvais 21:10
Párizs/Beauvais 21:40 – Debrecen 23:55

Franciaország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel léphetnek be Franciaországba.
Irodánk nem csillagok alapján választ szállodát, hanem az utasok értékelései alapján. Az esetek 99%-ban csak olyan hotelek kerülnek fel az oldalunkra, amelyek értékelése a Tripadvisoron minimum 3,5-es az 5-ből, a többi foglalási oldalon minimum 7-es a 10-es skálán. Az esetek 1%-ánál, annyira jó ár érték aránnyal rendelkezik a szálloda, hogy emiatt kerül ki, de ezt jelezzük feléd. Ha csillagok alapján választanál szállodát tedd fel magadnak a kérdést tudod e mi a különbség a 2 és a 3 csillag között?

Közlekedés
Párizs igen kiterjedt metróhálózattal rendelkezik, tulajdonképpen szinte az egész város bejárható a metróvonalak segítségével. A hálózat átlátása elsőre bonyolultnak tűnhet, de a metrótérkép alapján hamar megismerheted a legfőbb csomó- és átszállási pontokat. A taxi drága, tulajdonképpen felesleges is a jól szervezett tömegközlekedés okán. Ha gyalogosként kószálsz a városban, nem árt arra készülni, hogy az autósok hajlamosak lazán, és „hektikusan” vezetni, a nagyobb kereszteződéseken óvatosan kelj át.
Dohányzás
2007 februárjától tiltott a „Nyilvános fedett helyeken való dohányzás” (pl. pályaudvarokon, repülőtereken, egészségügyi intézményekben, éttermekben és kávézókban, irodákban, munkahelyeken, stb.). A dohányzási tilalom megsértését helyszíni pénzbírsággal büntetik, mely alapesetben 65 euró.
Online jegyvétel
Párizsban sok élmény és látnivaló vár Rád, ugyanakkor az ismertebb látványosságoknál hosszabb várakozási idővel is lehet számolni. Mindezt megelőzheted, ha online váltod meg a jegyedet. Útiterved elkészítése után érdemes tájékozódni arról, hogy hova lehet elővételben, online megvásárolni a belépőjegyet.
Fokozott biztonsági ellenőrzés a reptereken
Franciaországban a határátkelőhelyeken visszaállították a szigorú biztonsági ellenőrzéseket. A repülőtereken ez nem jelent nagyobb fennakadást, de a megszigorított ellenőrzések miatt elutazáskor javasolt jóval az indulás előtt kiérkezni a repülőtérre.
Közbiztonság
A közbiztonság jó Franciaországban, ugyanakkor a kedvelt, nagy tömegeket vonzó turisztikai helyszíneken (pl. az Eiffel-torony környéke, bolhapiacok, a Montmartre, stb.) és a metró területén sajnos gyakori a zsebtolvajlás és a kézitáskarablás. Ügyelj fokozottan a pénztárcádra, a bankkártyáidra és az irataidra. Ha irataidat elvesztetted, vagy ellopták azokat, minden esetben készíttessél rendőrségi jegyzőkönyvet, mert így mentesülsz a jogi következmények alól, ha irataiddal visszaélnek, illetve ez segítségedre lehet a biztosítási kárrendezésnél is.

Az általános egészségügyi és higiéniai viszonyok jók Franciaországban. Járványveszély nincs. Kötelező oltás nincs.

Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Párizs: (0033) (1) 45 00 94 97

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

5 nap/ 4 éjszaka vagy 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre
Reggelis ellátás a Mercure Paris Montmartre Sacre Coeur**** 2 ágyas szobáiban
Önellátás az összes többi szállodában
Közvetlen repülőjegy Debrecen-Párizs/Beauvais-Debrecen útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x30x20cm
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 9.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 15.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 4.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 5.000 Ft/fő oda-vissza**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1925ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2750ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8250ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írjon az info@mkeystravel.com e-mail címre és 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Előbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x30x20cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.