Pristina

Legyünk őszinténk, ahogy meghallod: Koszovó, rögtön előjönnek az előítélek. Többek között emiatt, illetve mert nem bírnak egy helyben ülni, két csoportkísérőnk is útnak indult az első közvetlen járattal, hogy felderítsék mi a helyzet manapság. Aladár írt is egy beszámolót képekkel teletűzdelve. Az első rész Pristináról ide kattintva, a második rész vidéki Koszovóról ide kattintva, szól. Ami biztos, hogy Pristina egy fél napos város. Látnivaló sok nincs, viszont rengeteg hangulatos és nagyon olcsó, jó étterme van. Azt ajánljuk, hogy bérelj autót a reptéren és fedezd fel az országot. Bármelyik irányba elindulva kb. 100 km-en belül országhatárba ütközöl vagyis egy napon belül meg tudod járni a Koszovó 2. és 3. legnagyobb városát Pejat és Priznent. Kocsibérlésről és egyéb információk a “Jó ha tudod” fül alatt.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJAI:
2020.02.23.-02.26., 03.01.-03.04., 03.15.-03.18.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Legyünk őszinténk, ahogy meghallod: Koszovó, rögtön előjönnek az előítélek. Többek között emiatt, illetve mert nem bírnak egy helyben ülni két csoportkísérőnk is útnak indult az első közvetlen járattal, hogy felderítsék mi a helyzet manapság. Aladár írt is egy beszámolót képekkel teletűzdelve. Az első rész Pristináról ide kattintva, a második rész vidéki Koszovóról ide kattintva, szól. Ami biztos, hogy Pristina egy fél napos város. Látnivaló sok nincs, viszont rengeteg hangulatos és nagyon olcsó, jó étterme van. Azt ajánljuk, hogy bérelj autót a reptéren és fedezd fel az országot. Bármelyik irányba elindulva kb. 100 km-en belül országhatárba ütközöl vagyis egy napon belül meg tudod járni a Koszovó 2. és 3. legnagyobb városát Pejat és Priznent. Kocsibérlésről és egyéb információk a “Jó ha tudod” fül alatt.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A reptérről kétféleképpen lehet bejutni a városba. Az egyik a taxi, amelyek fix áron visznek be 15€-ért. A másik a busz, viszont ehhez ki kell gyalogolni a reptér bejáratához, ami jó 20 perc.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Budapest 11:05 – Pristina 12:45
Pristina 12:00 – Budapest 13:20

Október 27.-től
Budapest 06:20 – Pristina 08:00
Pristina 08:30 – Budapest 10:10

Koszovo “hivatalos” pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamát a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz elegendő személyi igazolvány (Mikrocsippel ellátott, biometrikus adatokat tartalmazó személyazonosító igazolvány Forrás: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?koszovo), irodánk mindenesetre javasolja, hogy a biztonság kedvéért inkább az útleveledet vidd magaddal.
A reptéren rengeteg cég kínál autókat. Mi a Kosova Trade céget választottuk napi 25€-ért. Mindenképpen érdemes kocsit bérelni, a magyar jogosítványt elfogadják.
A koszovói mobilszolgáltató általában a Vala Mobile, mint EU-n kívüli cég eléggé vastagon fog a ceruza a perc, sms és internet díjnál. Viszont a másik szolgáltató a szlovén Mobitel, amit a telefon szlovén szolgáltatónak érzékel, így rögtön az EU-n belüli percdíjakkal tudunk telefonálni, internetezni. FIGYELEM!!! Ez tapasztalat, nem biztos, hogy mindenkinél egyformán működik! Az MKeys Travel nem vállal felelősséget semmilyen a fenti sorokból eredő telefonálási többletköltség miatt!
Ha bérelsz autót, akkor javasoljuk, hogy az első éjszakát Pristinában, a másodikat Pejaban, a harmadikat pedig Prizrenben töltsd, majd innen menj egyenesen vissza reptérre. Ha ilyen szeretnél, kérd ajánlatunkat!

Közvetlen járatok vannak naponta Tiranába és Durresbe. A tengerpartra 5 óra alatt, oda-vissza buszjegy kb 30€.
Amint a képekből is láthatod, mindegyiket mi készítettük. Az ajánlott hoteleket egyesével bejártuk és ellenőriztük, hogy minőségileg rendben legyenek!

Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Pristina: (00)-(381)-(38)-247-764

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre kétágyas szobában
Önellátás a Hotel Town*** és a Hotel LaCorte Prishtina***-ban
Reggelis ellátás a Hotel Begolli**** és a Hotel Parlament****-ben
Közvetlen repülőjegy Budapest-Pristina-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1 db kézipoggyász maximum 40x30x20cm
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 8.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 14.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 6.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 5.000 Ft/fő oda-vissza**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és  leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Előbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x30x20cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: