Sevilla

Sevilla, Spanyolország egyik legszebb települése, Andalúzia fővárosa. Sevilla a lehető legjobb úti cél, ha meg akarjuk tapasztalni azt az igazi spanyol virtust. Gyönyörű építészeti remekek, flamenco, bikaviadal, tapas – keresve sem találhatnánk színesebb helyet. A város több mint 2000 éves, számos civilizáció hagyta itt a lábnyomát és történelmi műemlékeit. Természetesen kihagyhatatlanok a UNESCO Világörökség részei, amelyek közül a legismertebb talán a mór stílusú Alcazar palota. Kétség kívül Spanyolország egyik legismertebb épületéről van szó, érdemes órákat eltölteni a felfedezésével.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van
Plaza de Toros de la Maestranza: A Spanyolországba látogatók többségét nem hagyja hidegen a hagyományos spanyol bikaviadal, melynek kihagyhatatlan állomása a Plaza de Toros de la Maestranza, ahol a mai napig tavasztól-őszig vasárnaponként bikavadalt tartanak. Spanyolország legrégebbi arénájának története 1758-ig nyúlik vissza. Nem kell feltétlenül végignézni a bikaviadalt, hogy többet tudjunk meg erről a hagyományról.

Casa de Pilatos: A Plaza de Pilatos mellett fekvő Casa de Pilatos tekinthető az andalúziai palota mintapéldájának. A genovai Antonio Maria Aprile építész által 1529-ben terezett “Pilátus háza” nagy valószínűség szerint Pilátus jeruzsálemi házának a másolata.

Plaza de Espana: 1914-ben a sevilliai Anibal Gonzalez építész kezdett egy sor épület tervezésébe felkészülésként a közelgő Ibéro-Amerikai Kiállításra. Santa Cruz környékén, a Parque de María Luisa szomszédságában elhelyezkedő épület célja az volt, hogy bemutassa a spanyolok szerepét a történelemben, az iparban és a technológiában.

Barrio Santa Cruz: Az óvárostól keletre helyezkedik el Barrio Santa Cruz , melyet a Guadalquivir folyó határol. A környék Sevilla zsidó negyede volt az 1300-as évek végéig, mikor is a zsinagógát bezárták, a lakásokat elkobozták, és több ezer zsidó embert megöltek, akik nem tértek át a kereszténységre.
Sevillai katedrális: A mórok kiűzése után a városlakók lebontották az Almohad mecsetet, hogy helyet készítsenek a sevillai katedrálisnak. Befejezésének idején a 16. században, felülkerekedve az isztambuli Hagia Sophián, a világ legnagyobb katedrálisa volt, de még manapság is Európa harmadik legnagyobb temploma.

La Giralda: A muzulmán mecset kecses minaretje túl szép volt ahhoz, hogy lebontsák. A közel 100 méter magas építmény, mely a XII. században épült és bár több módosításon átesett megőrizte az arab építészet stílusjegyeit, és a sevillai katedrális harangtornya lett. Marokkóban található egy közel azonos mása a Kutubiyya, melyet a Giralda testvérépületének tartanak.

Alcazar: Az Alcazar komplexum, a királyi paloták, teraszok és kertek sok átalakításon mentek keresztül fennállásuk több mint ezer éves történetében. A 11. században, a muzulmán mórok építettek egy palotát egy 10. századi erőd helyén majd a 13. században gótikus stílusban átépítették. Száz évvel később, Pedro király mór kézművesekkel újjáépíttette és kibővíttette a palotát mudéjar stílusban, mór stílusát azonban mindvégig megőrizték.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

Közvetlen buszjárat van a repülőtér és a városközpont között 35 perces menetidővel. Ennek díja egyirányba 4€/fő oda-vissza egyben vásárolva 6€/fő.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)
Budapest 07:05 – Sevilla 10:35
Sevilla 11:05 – Budapest 14:35
Spanyolország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamát a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz elegendő személyi igazolvány.
Érdemes még utazás előtt reptéri felvétellel és leadással autót bérelni és felfedezni a környéket. Olyan városokba juthatsz el, mint Cordoba, Ronda, Gibraltár, Cadiz vagy Jerez de la Frontera. Mi a RentalCars-t szoktuk használni.
Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Főkonzulátus, Barcelona: (00)-(34)-93-405-19-50

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre kétágyas szobában, lekérésre 5 nap 4 éj
Reggelis ellátás a San Gil****-ben
Önellátás az összes többi hotelben
Közvetlen repülőjegy Budapest-Sevilla-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 9.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 16.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 4.500 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 3.000 Ft/fő**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.