Szentpétervár

Szentpétervár igazi európai metropolisz, ahol feltűnő békében él együtt a szovjet és a cári múlt, a vörös csillag jól megfér a kereszttel. Lenyűgöző látnivalóban nincs hiány, csak arra kell felkészülni, hogy a birodalmi monumentalitás szinte agyonnyomja az embert.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak! Az utazáshoz a hazaindulástól számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges! Lentebb a vízum fül alatti információk elolvasása erősen ajánlott!

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Szentpétervár katedrálisai: Szentpéterváron jóval több katedrális van, mint amit egyetlen utazás alkalmával meg lehetne nézni. A Szent Péter és Pál Katedrális a királyi temetkezési kripta, és a város talizmánja. Az 1712-ben alapított templom a legrégebbi a városban, díszes tornyainak magassága eléri a 122 métert, így már messziről észreveszed. A gyönyörű Megváltó Krisztus Templomát 1883-ban kezdték el építeni a II. Sándor cár meggyilkolásának helyszínén. A Szent Izsák Katedrális nemcsak Szentpétervár egyik legtöbbször megörökített látványossága (főleg kolosszális méretei miatt), hanem a város legjobb kilátó pontja is – ha fel tudsz mászni a 262 fokos lépcsősoron.

Csatorna kirándulások: Szentpétervár területének 10%-át ma víz fedi, a városalapító Nagy Péter cárt Amszterdam és Velence inspirálták. Ennek köszönhetően született meg a 42 szigetre épült, 70 csatornával behálózott, 500 híddal összekapcsolt Szentpétervár. Mindenképp vegyél részt egy hajótúrán a Néván és a város csatornái mentén (rendszeres angol nyelvű túrák indulnak a 27 Fontanka Gát egyik mólójáról), ha pedig valami kissé extrémebbre vágysz csatlakozz a csatornák egyik paddleboard túrájához.

Nagy Peterhof Palota: A Peterhof Palota és a hozzá tartozó kerteket tulajdonképpen az orosz Versailles névvel is illethetnénk, amik a Peterhof városközponttal együtt az UNESCO Világörökség részét alkotják. A birtok egy palotánál jóval többet tartogat, de kétségtelenül a legnépszerűbb látványossága a Nagy Palota. A palota a tengernél épült, mert a cár Oroszországot Európa legnagyobb tengeri hatalmaként képzelte el, a palotát pedig Oroszországnak a Balti-tengerre nyíló kijárataként.

Téli Palota (Zimnyij dvorec): A Téli Palota elődje egy egyszerű ház volt, amit Trezzini 1712-ben tervezett Nagy Péternek, nem messze a jelenlegi palota helyétől. 1721-ben Georg Mattarnovy megtervezte a Téli Palota átalakítását, itt hunyt el Nagy Péter 1725-ben, és ezt örökölte meg özvegye, I. Katalin. Ezt követően II. Péter szintén Trezzinivel felújíttatta a palotát 1727-ben, majd 1730-ban a palota Anna Ivanovnara szállt, aki Szentpétervárt újra a birodalom fővárosává iktatta be, így Rastrellit bízta meg, hogy bővítse a palotát.

Szent Izsák-székesegyház: A Szent Izsák Katedrális 1818 és 1858 között épült Auguste Montferrand tervei alapján, befejezése után a város fő temploma és több mint 100 méteres magasságával az ország legnagyobb katedrálisa lett, amely akár 14000 hívő befogadására is alkalmas. A római Szent Péter-dóm és a londoni Szent Pál-katedrális után a világ harmadik legnagyobb kupolájával büszkélkedhet.

Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőgép Szentpétervár Pulkovo nemzetközi repülőterére érkezik. A városba történő bejutás legolcsóbb és módja a 13-as számú busszal az első metróállomásig, majd tovább metróval. Ennek a díja kb. 400Ft. Kérésre tudunk privát transzfert intézni a repülőtér-szálloda-repülőtér útvonalon 19.900Ft-ért 1-3 személy részére.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Budapest 06:10 – Szentpétervár 10:45
Szentpétervár 11:15 – Budapest 11:55

Oroszország hivatalos pénzneme a rubel. Az éppen aktuális árfolyamát a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz 2019.10.01.-től vízum nem szükséges, csak indulás előtt egy online regisztráció!

FELHÍVJUK UTASAINK FIGYELMÉT, HOGY IRODÁNK NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET AZ ESETLEG VÍZUM FELTÉTELEK VÁLTOZÁSÁÉRT MINDEN ESETBEN EGYÉNI, SAJÁT FELELŐSSÉGRE TÖRTÉNIK! Utazás előtt mindenképpen tájékozódj az aktuális helyzetről a konzulátus honlapján. Kattints ide!

Egy kis türelmet kérünk, feltöltés alatt!
Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Főkonzulátus, Szentpétervár: (00)-(7)-(812)-312-64-58

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

5 nap/4 éjszaka vagy 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre kétágyas szobában
Önellátással a Nevsky Hotel Grand***-ban
Reggelis ellátás a Station Z12***, a Nevsky Hotel Breeze*** vagy a Nevsky Hotel Aster***-ban
Közvetlen repülőjegy Budapest-Szentpétervár-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1 db kézipoggyász maximum 40x30x20cm.
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 18.000 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 25.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 11.000 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 5.000 Ft/fő**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.