Tel Aviv - Jeruzsálem Budapestről

Nehéz, nagyon nehéz egy jó bevezetőt írni! Jeruzsálemet választva az ember ott találja magát egy több ezer éves múlttal rendelkező városban, olyan helyeket járhatunk be, amelyek vallási felekezettől függetlenül óriási hatással vannak az emberre. Azt már nem is említve, hogy picit több, mint egy óra buszra van a Holt-tenger vagy még közelebb Betlehem vagy Ramallah, ahol Jasszer Arafat nyugszik.
Tel Avivot választva viszont az az ember pont az ellenkezőjébe pottyan bele. Egy üde, vibráló világváros, amolyan multikulturális sziget, ahol minden embert megbecsülnek. Utánozhatatlanul finomhomokos, lassan mélyülő tengerpart a pihenni vágyóknak; hatalmas, nyüzsgő piac friss áru szerelmeseinek és lüktető éjszakai élet a bulizni vágyóknak.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz a visszaindulástól számított 6 hónapig érvényes útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van
Tel Aviv

Jaffa óvárosa : lözel-keleti hangulatú sétára vágyunk az ódon utcácskákban, régi tereken, feltétlenül érdemes ellátogatni Jaffába. A régi kikötő, a bazár, a piacok, a múzeumok és a városrész történelmi atmoszférája valódi élményt jelentenek. Kóstoljuk meg Abu Hasan igazi arab humuszát, amit az arab tradíció szerint korán reggel, még friss állapotában kell elfogyasztani. Nézelődjünk a bolhapiacon, amely késő délelőttönként a legkellemesebb, igyunk meg egy kávét valamelyik étteremben, kávézóban (Noa, vagy az Abdul Hadayag – mindkettő a Yeffet utcán található), vagy sétáljunk le a világ egyik legrégebbi, még ma is működő kikötőjébe, vagy a lenyűgöző, s még érintetlen Givat Aliya Beach-re.

A Carmel piac: Tel-Aviv legnagyobb élelmiszer- és zöldségpiaca, ahol friss ételek között válogathatunk, belekóstolhatunk a helyi specialitásokba, és élvezhetjük Tel-Aviv pezsgő kulináris kínálatát. A hangulat nagyon barátságos és laza, csak élvezzük a nyüzsgést, szívjuk magunkba a különféle illatokat és színeket. Amit feltétlenül érdemes érinteni, a török bourekas stand (azt mondják, a város legjobbja), a ‘Ma’adanai Hacarmel’ kolbász és húsüzlet, az ‘East and West’ ázsiai szupermarket, ahol a város legjobb sushiját és curryjét találjuk, a ‘Lechamim’ nevű pékség, ahol illatos, frissen sült pékárúk közül választhatunk (bár az ára kissé borsos), vagy az éttermek (a Gedera, amely a svéd és az iraki konyha fúzióját kínálja, illetve a 24 órán át nyitva tartó Minzar pub).

Strandok: Tel-Aviv egyik legnagyobb vonzereje a Földközi-tenger közelsége. Májustól szeptemberig Tel-Aviv strandjait fürdőzők ezrei özönlik el, Izrael más vidékeiről és külföldről érkezők egyaránt.

Jeruzsálem

A régi Jeruzsálem falaira épült város szintén fallal van körülvéve, melyet Szolimán szultán építtetett 34 négyszögletű toronnyal és hét kapuval, melyek közül azonban csak öt van használatban (minden világtájon egy-egy, délen kettő: északon a Damaszkuszi kapu, keleten az Istvánkapu, délen a Szemeteskapu és Sionkapu, nyugaton a Jaffai kapu).
A kapukat összekötő utak és fedett sikátorok által J. 4 fertályra (Haret) oszlik, melyek az uralkodó vallásokról vették nevüket. Keleten van a mohammedán, északnyugaton a keresztényeké, délnyugaton az örményeké, végül a Sion és Mória-hegyek közt a zsidóké. Valamennyiben keskenyek, hepehupásak az utcák, sötét piszkos házakkal, miket hol pince-gádorok, hol romjaikban heverő és össze-vissza toldozott paloták szakítanak meg.

Fedelük lapos v. kupolás, ablakaik rácsosak, ami tömlöcszerű kinézést kölcsönöz nekik. Nevezetesebb középület alig van bennük; említendők mégis a török fertályban a kaszárnya és a pasa székháza; a keresztényben a püspökök, patriárkák lakásai és nagyszámú kolostor; az örményben a Josephus Flavius által említett régi Phasael-torony felhasználásával épített fellegvár, a Jakab-kolostor (Jeruzsálem legnagyobb kolostora, könyvnyomdával és papnevelő intézettel); a zsidó fertályban több zsinagóga.

A helyek, amiket láthatsz: Via Dolorosa állomásai, Szent Sír Bazilika, Templomhely, Sziklamecset, Siratófal, Nemzetek Temploma, Utolsó vacsora helye, Gecsemáné kert, ahol Júdás elárulta Jézust, Mária Sírja. Betlehemben a Születés Temploma, ahol Jézus született.

Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőgép Tel Aviv Nemzetközi Repülőterére érkezik.
Tel Aviv: taxival, sheruttal vagy vonattal közelíthető meg, majd városi járatokkal érhetőek el a szállások
Jeruzsálem: sheruttal vagy a 485-ös számú busszal érhető el a város, majd villamossal a szállások
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Budapest 06:05 – Tel Aviv 10:20, Tel Aviv 11:15 – Budapest 13:50

Kedden és csütörtökön:
Budapest 06:05 – Tel Aviv 10:20, Tel Aviv 11:15 – Budapest 13:50
Budapest 16:15 – Tel Aviv 20:30, Tel Aviv 21:25 – Budapest 00:05

Március 31.-től:

Budapest 06:00 – Tel Aviv 10:15, Tel Aviv 11:15 – Budapest 13:50

Kedden és csütörtökön:
Budapest 06:00 – Tel Aviv 10:15, Tel Aviv 11:10 – Budapest 13:35
Budapest 15:00 – Tel Aviv 19:15, Tel Aviv 20:10 – Budapest 22:35

Izrael hivatalos pénzneme az izraeli shékel. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárok a visszautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevéllel léphetnek be Izraelbe.
Irodánk nem csillagok alapján választ szállodát, hanem az utasok értékelései alapján. Az esetek 99%-ában csak olyan hotelek kerülnek fel az oldalunkra, amelyek értékelése a Tripadvisoron minimum 3-3,5-ös az 5-ből, a többi foglalási oldalon pedig minimum 7-es a 10-es skálán. Az esetek 1%-ánál, annyira jó ár érték aránnyal rendelkezik a szálloda, hogy emiatt kerül ki, de ezt jelezzük feléd. Ha csillagok alapján választanál szállodát tedd fel magadnak a kérdést tudod e mi a különbség a 2 és a 3 csillag között?

Belépéskor az útlevélbe való izraeli beléptetési pecsét helyett beléptetési külön lapot kap a külföldi beutazó, amelyet kiutazáskor fel kell mutatni. Előfordulhat, hogy a határrendészet továbbra is hagyományosan, pecséttel regisztrálja az útlevélbe az Izraelbe történő belépést. A beutazó útlevelében található arab vagy más muszlim országok pecsétjei nem jelentenek beléptetési akadályt, ugyanakkor az ezekkel rendelkező utazók alaposabb biztonsági ellenőrzésre számíthatnak. Jordániából és Egyiptomból a turista célú beutazás jelenleg folyamatos és akadálymentes.

Az Izraelbe utazó külföldi állampolgárok szigorú ellenőrzésre számíthatnak a repülőtéri vagy szárazföldi ki- és beléptetés során. Célszerű a repülőtérre időben, a repülőgép indulása előtt 3 órával megérkezni.

Vallás
A zsidó naptár luniszoláris naptár, ezért a helyi ünnepek minden évben más naptári napokra esnek. A sabbathoz (szombati ünnepnap) hasonlóan minden zsidó vallási ünnepnap napnyugtakor kezdődik és napnyugtakor végződik. Ennek megfelelően a vallásos ünnepnap, így minden sabbat kezdeti napján (sabbat esetén pénteken) néhány órával napnyugta előtt bezár a boltok többsége, illetve leáll a közösségi közlekedés (a taxik, az iránytaxik és egyes buszjáratok kivételével), amely csak szombat este indul meg újra, a boltok többsége pedig vasárnap reggel nyit ki.

Izrael epidemológiai szempontból nem veszélyesebb, mint Magyarország. WHO besorolás alapján a magyarországitól eltérő gyermek- és felnőttkori védőoltásokra nincs szükség.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Nagykövetség, Tel Aviv: (00) (972) (3) 545-6666

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

4 nap/3 éj szállás 2 ágyas szobában
Reggelis ellátás a Palatin Hotelben, összes többi szállás önellátással
Közvetlen repülőjegy Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1 db kézipoggyász maximum 40x30x20cm
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 19.000 Ft/db
  • 20kg-os 32.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 10.000 Ft/fő*
Fix ülőhely vásárlás: 8.000 Ft/fő**
Add meg később az utastársad nevét: 7.000 Ft/fő
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 3.808 Ft/fő/4 nap
  • 18-70 év között: 5.440 Ft/fő/4 nap
  • 70-80 év között: 16.320 Ft/fő/4 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és  leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Előbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x30x20cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az útlevélben feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.