Thesszaloniki

Thesszaloniki az évek alatt rengeteget változott, szerencsére előnyére. Mára eltűntek a bezárt boltok, lekerültek a falakról a graffitik. Thesszaloniki újra egy lüktető, igazi görög hangulatú és mentalitású várossá vált. Az emberek kedvesek, segítőkészek, akiknek mindig jut idejük egy kávéra.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van
Arisztotelész tér avagy Plateia Aristotelous, Thesszaloniki lelke. Itt futnak össze a sétáló utcák. 1917-ben tervezte egy francia építész. A mai formáját 1950 körül nyerte el. Több igényesen megtervezett épület veszi körül, amely szállodáknak, kulturális központoknak adnak otthon. A tér telis tele van éttermekkel és kávézókkal.
Fehér torony: Thesszaloniki leghíresebb látnivalója és egyben jelképe is, amely közvetlenül a tengerparton található, nem messze az Arisztotelész tértől. 1450 és 1470 között építették, az Oszmán Birodalomból maradt fenn.
Apsiou Galeriou/Kamara: A városközpontban található szintén az Arisztotelés térhez közel. Egy boltívről beszélünk, amelyet Galerius római császár tiszteletére emeltek Krisztus után a 4. században, amikor az uralkodó győztesen tért vissz a a perszák elleni csatából.

Ieros Naos Agiou Dimitriou: Thesszaloniki legjelentősebb bizánci emléke, ez az első őkeresztény templom. Krisztus után 412-ben emelték, majd 200 év és egy tűzvész miatt újraépítették.
Nea Paralia: Thesszaloniki megújult tengerparti sétánya. A modern korzó kiváló helyszíne a délutáni sétáknak.
Thesszaloniki Archeológiai Múzeum: Betekintést enged az ókori Görögország leleteibe.
Stoa Modiano-Kapani: Turisták kedvelt úti célja, hiszen a város piacáról beszélünk.
Ta Kastra: Thesszaloniki akropolisza. A kapun belépve kiemelkedik a legmagasabb pontja, a Genti Koule vagyis a 7 torony.
Anw Polh avagy a felső városrész. Páratlan panoráma nyílik a városra és a tengerre.
Gyros: Ha ettél már görög gyrost akkor sose akarsz mást enni, ha még nem ettél itt az ideje!

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőtérről a 78-as busz egészen a K.T.E.L. buszpályaudvarig közlekedik keresztül a városon érintve az összes foglalható szállást.

Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!)

Budapest 10:35 – Thesszaloniki 13:10
Thesszaloniki 13:45 – Budapest 14:20

Március 31.-től:
Budapest 10:15 – Thesszaloniki 12:55
Thesszaloniki 13:35 – Budapest 14:15

Görögország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamatot a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz elegendő személyi igazolvány.
Boltok nyitva tartása
A Magyarországon megszokottól sok szempontból tér el a boltok nyitva tartási ideje. Vannak olyan boltok, intézmények, melyek felváltva, a hét egyik napján csak délelőtt, majd másnap csak délután vannak nyitva (ezek a nagy bevásárló központokra, plázákra nem vonatkoznak), illetve jellemző a délutáni szieszta idő alatti zárva tartás is. Megérkezésedkor érdemes tájékozódni arról, hogy a számodra fontos üzletek, intézmények (pl. élelmiszerbolt, bank stb.) milyen nyitva tartási rendet követnek.

WC-használat
A görög szennyvízelvezető csatornák igen keskenyek, ezért könnyen eldugulhatnak a WC-papírtól. Ezt megelőzendő, a görögországi szálláshelyeken a WC-papírt külön szemétgyűjtőbe kell dobni.

Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Nagykövetség, Athén: (00)-(30)-(210)-72-56-820

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre
Reggelis ellátás
Közvetlen repülőjegy Budapest-Thesszaloniki-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1 db kézipoggyász maximum 40x30x20cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 13.500 Ft/db
  • 20kg-os 21.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 10.000 Ft/fő*
Fix ülőhely vásárlás: 5.000 Ft/fő**
Add meg később az utastársad nevét: 7.000 Ft/fő
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.925 Ft/fő/5 nap; 1.540 Ft/fő/4 nap
  • 18-70 év között: 2.750 Ft/fő/5 nap; 2.200 Ft/fő/4 nap
  • 70-80 év között: 8.250 Ft/fő/5 nap; 6.600 Ft/fő/4 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és  leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Előbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x30x20cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: