Valencia

Nem hiába Spanyolország harmadik legnagyobb városa. Történelme Krisztus születése előtt időkre teszik. Először rómaiakhoz, majd később a mórok fennhatósága alatt állt a város. Valenciában mindenki megtalálhatja azt, amire vágyik. Tökéletesen van ötvözve a gazdag történelmi múlt az avant-garde, modern épületekkel. Sokan hívják az “Új Barcelonának+ is. Minden megtalálható itt, ami szem szájnak ingere. Székesegyházaktól kezdve a modern és történelmi épületeket keresztül a kulturális sokszínűségen át a gyönyörű szép tengerparttal bezárólag minden, amire egy turistának szüksége lehet. Emellett az éjszakai életre sem lehet panasz.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Valencia székesegyháza: 13-15. században, egy régi mecset helyére épült, gótikus stílusban. Úgy tartják, hogy a Szent Grálnak 500 évig adott helyett.
Torres de Sarranos: Valenciát régen városfal védte a betolakodóktól, ebből sajnos csak két városkapu maradt meg ebből az egyik a Torres de Sarranos, amelyet az 1390-es évek végén építettek. Egyes források szerint Európa legnagyobb gótikus kapuja. Lehetőség van a kapu megmászására is, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Valencia -ra.
Plaza del Ayuntamiento: Valencia legnagyobb tere, amelynek központjában a városháza áll – Ayuntamiento -, de ne feledkezzünk el a tér másik káprázatos épületéről sem az Edificio de Correos y Telegrafos-ról vagyis a központi postáról sem.
Bioparc Valencia: Ahogy a nevéből is adódik egy különlegesebb állatkert, ahol a kifutók úgy vannak kialakítva, hogy a kerítések, akadályok a vendégek szemében “láthatatlanok” vagyis mintha az állatokat természetes környezetében tudnád megfigyelni.

Jardin del Túria: Spanyolország legnagyobb városi parkja a maga 110 hektáros területével. Régen út volt a helyén, de helyieknek nem tetszett, hogy elvesztek a zöld területek, így a városvezetés parkot hozott létre végig a folyó mentén. Külön érdekessége, hogy a folyót átívelő hidakat 14-17. században építették.
Mercado Central: Európa egyik legrégebbi, ma is működő piaca. Egy látogatás mindenképpen megér, hogy belekóstolj az igazi valenciai életbe.
Lonja de La Seda azaz Selyembörze: 1500-as évek fordulópontján épített Selyembörze vagy Tőzsdepalota Valencia legismertebb látványossága, egyben az UNESCO Világörökség része.
L’Oceanografic: Európa legnagyobb akváriuma, rengeteg különféle halakkal, cápákkal, delfinekkel, de vannak krokodilok, lepkék, madarak.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket. Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőtérről a 150-es busszal, a 3-as vagy 5-ös metróval is közvetlenül be lehet jutni a központba.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!) A repülőgép Valencia nemzetközi repülőterére érkezik érkezik.

Március 31-ig és November 1.-től:
Budapest 10:25 – Valencia 13:25
Valencia 07:00 – Budapest 10:00

Március 31. – október 31. között:
Budapest 07:15 – Valencia 10:15
Valencia 10:45 – Budapest 13:45

Spanyolország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamát a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz elegendő személyi igazolvány.
Közlekedés
Valencia fejlett tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, tulajdonképpen szinte az egész város bejárható a különféle tömegközlekedési eszközök segítségével.
Emellett a kerékpáros közlekedés is igen elterjedt Valenciában, sok helyen van lehetőség bicikli bérlésére, s a bicikliutak egészen jól kiépítettek. Egyébként gyalogosan is sok mindent be lehet járni, s bizonyos városrészekben kifejezetten ajánlott részletesebb útiterv nélkül „bolyongani”, sétálni, nézelődni; csodálatos épületekre, látnivalókra bukkanhatsz így a legeldugottabb kis utcákban is, megismerheted Valencia hétköznapjait, „igazi arcát”.
Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Főkonzulátus, Barcelona: (00)-(34)-93-405-19-50

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

5 nap/4 éjszaka, 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre
Önellátás a Hotel Villacarlos*** vagy a Hotel Acteon Valencia**** 2 ágyas szobáiban
Reggelis ellátás a Hotel Checkin Valencia**** vagy a Senator Parque Central Hotel**** 2 ágyas szobáiban
Közvetlen repülőjegy Budapest-Valencia-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 8.500 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 16.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 4.500 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 3.000 Ft/fő**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és  leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Egy termék se felelt meg a keresésnek.