Valencia

Nem hiába Spanyolország harmadik legnagyobb városa. Történelme Krisztus születése előtt időkre teszik. Először rómaiakhoz, majd később a mórok fennhatósága alatt állt a város. Valenciában mindenki megtalálhatja azt, amire vágyik. Tökéletesen van ötvözve a gazdag történelmi múlt az avant-garde, modern épületekkel. Sokan hívják az “Új Barcelonának+ is. Minden megtalálható itt, ami szem szájnak ingere. Székesegyházaktól kezdve a modern és történelmi épületeket keresztül a kulturális sokszínűségen át a gyönyörű szép tengerparttal bezárólag minden, amire egy turistának szüksége lehet. Emellett az éjszakai életre sem lehet panasz.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJAI:
2020.01.29.-02.01.

Az árak időpontonként és hotelenként változnak!

Magyar állampolgárnak az utazáshoz érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége.

LátnivalókHasznos információkTranszferMenetrendValutaváltásVízumJó ha tudodOltásokHa baj van

Valencia székesegyháza: 13-15. században, egy régi mecset helyére épült, gótikus stílusban. Úgy tartják, hogy a Szent Grálnak 500 évig adott helyett.
Torres de Sarranos: Valenciát régen városfal védte a betolakodóktól, ebből sajnos csak két városkapu maradt meg ebből az egyik a Torres de Sarranos, amelyet az 1390-es évek végén építettek. Egyes források szerint Európa legnagyobb gótikus kapuja. Lehetőség van a kapu megmászására is, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Valencia -ra.
Plaza del Ayuntamiento: Valencia legnagyobb tere, amelynek központjában a városháza áll – Ayuntamiento -, de ne feledkezzünk el a tér másik káprázatos épületéről sem az Edificio de Correos y Telegrafos-ról vagyis a központi postáról sem.
Bioparc Valencia: Ahogy a nevéből is adódik egy különlegesebb állatkert, ahol a kifutók úgy vannak kialakítva, hogy a kerítések, akadályok a vendégek szemében “láthatatlanok” vagyis mintha az állatokat természetes környezetében tudnád megfigyelni.

Jardin del Túria: Spanyolország legnagyobb városi parkja a maga 110 hektáros területével. Régen út volt a helyén, de helyieknek nem tetszett, hogy elvesztek a zöld területek, így a városvezetés parkot hozott létre végig a folyó mentén. Külön érdekessége, hogy a folyót átívelő hidakat 14-17. században építették.
Mercado Central: Európa egyik legrégebbi, ma is működő piaca. Egy látogatás mindenképpen megér, hogy belekóstolj az igazi valenciai életbe.
Lonja de La Seda azaz Selyembörze: 1500-as évek fordulópontján épített Selyembörze vagy Tőzsdepalota Valencia legismertebb látványossága, egyben az UNESCO Világörökség része.
L’Oceanografic: Európa legnagyobb akváriuma, rengeteg különféle halakkal, cápákkal, delfinekkel, de vannak krokodilok, lepkék, madarak.

Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! Áraink foglaltság függvényében változnak, a gyorsabb ügyintézés miatt célszerű a bankkártyás fizetési módot választani. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség. A vásárlással elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket. Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyász hozzáadás plusz költséggel jár, a légitársaság aktuális díja + 3.000ft módosítási díj. Ameddig az út teljes összege nem került kiegyenlítésre, addig az út függő és nem tartjuk fenn a helyeket. Amennyiben a befoglalt út a meghirdetett áron nem elérhető, úgy három lehetőség közül választhatsz:

  • a különbözet megtérítése
  • ugyanolyan áron ajánlunk alternatívát (más időpont és/vagy más szállás)
  • visszamondhatod az utat és visszautaljuk a befizetett összeget

FIZETÉSI FELTÉTELEK:

A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Irodánk ezután befoglalja a kiválasztott utat, majd e-mailben megküldi a számlát és a visszaigazolásokat, melyek az Általános Szerződési Feltételekkel együtt képzik az utazási szerződést.

A repülőtérről a 150-es busszal, a 3-as vagy 5-ös metróval is közvetlenül be lehet jutni a központba.
Az utazás menetrend szerinti közvetlen járattal történik! (A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!) A repülőgép Valencia nemzetközi repülőterére érkezik érkezik.

Március 31-ig és November 1.-től:
Budapest 10:25 – Valencia 13:25
Valencia 07:00 – Budapest 10:00

Március 31. – október 31. között:
Budapest 07:15 – Valencia 10:15
Valencia 10:45 – Budapest 13:45

Spanyolország hivatalos pénzneme az euró. Az éppen aktuális árfolyamát a Magyar Nemzeti Bank honlapján megtalálod.
Magyar állampolgárnak a beutazáshoz elegendő személyi igazolvány.
Közlekedés
Valencia fejlett tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, tulajdonképpen szinte az egész város bejárható a különféle tömegközlekedési eszközök segítségével.
Emellett a kerékpáros közlekedés is igen elterjedt Valenciában, sok helyen van lehetőség bicikli bérlésére, s a bicikliutak egészen jól kiépítettek. Egyébként gyalogosan is sok mindent be lehet járni, s bizonyos városrészekben kifejezetten ajánlott részletesebb útiterv nélkül „bolyongani”, sétálni, nézelődni; csodálatos épületekre, látnivalókra bukkanhatsz így a legeldugottabb kis utcákban is, megismerheted Valencia hétköznapjait, „igazi arcát”.
Nem szükséges.
Ha bármilyen probléma, gond merülne fel az utazás során, akkor hívd irodánk telefonszámát: 06 1 769 0301, amely munkaidő után mobiltelefonra van átírányítva, így a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Egyéb telefonszámok:
Főkonzulátus, Barcelona: (00)-(34)-93-405-19-50

Az alábbi linkeken tudsz tájékozódni arról, hogy szükség esetén milyen segítségért fordulhatsz a Konzuli Hivatalhoz


Ha az utalást választod, ne késlekedj, mert a kiválasztott út elfogyhat!

A részvételi díj tartalmazza:

5 nap/4 éjszaka, 4 nap/3 éjszaka szállás 2 főre
Önellátás a Hotel Villacarlos*** vagy a Hotel Acteon Valencia**** 2 ágyas szobáiban
Reggelis ellátás a Hotel Checkin Valencia**** vagy a Senator Parque Central Hotel**** 2 ágyas szobáiban
Közvetlen repülőjegy Budapest-Valencia-Budapest útvonalon
Repülőtéri illeték
Személyenként 1db kézipoggyász max. 40x20x25cm
Online check-in
Beszállókártyák indulás előtti kiküldése
Foglalási díj

Választható szolgáltatások:

Feladandó poggyász:

  • 10kg-os 8.500 Ft/db mérete max. 55x40x20cm
  • 20kg-os 16.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: 4.500 Ft/fő oda-vissza*
Fix ülőhely vásárlás: 3.000 Ft/fő**
Baleset-, betegség-, poggyász és útlemondási biztosítás Mapfre biztosító Lux-MG csomagja:

  • 18 év alatt: 1.540 Ft/fő/4 nap, 1.925 Ft/fő/5 nap
  • 18-70 év között: 2.200 Ft/fő/4 nap, 2.750 Ft/fő/5 nap
  • 70-80 év között: 6.600 Ft/fő/4 nap, 8.250 Ft/fő/5 nap

Idegenforgalmi adó minden esetben helyszínen fizetendő!

Gyermekkedvezmény:

Gyerekkedvezménnyel kapcsolatban írj az info@mkeystravel.com e-mail címre és  leveledet 1-3 óra alatt megválaszoljuk munkaidőben.

*Elsőbbségi beszállás esetén személyenként 2db kézipoggyász vihető fel a repülőgépre 1db 55x40x20cm max 10kg, 1 db 40x20x25cm
**Az ülőhelyeket a légitársaság automatikusan osztja ki, arra semmilyen ráhatásunk nincsen (99%-ban szétülteti az utasokat). Az ár a legolcsóbb kategóriát tartalmazza, amely adott esetben elfogyhat. A hazafele úti ülőhelyet a részvételi díj már tartalmazza.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Az árak időpontonként változnak és 2 fő részére érvényesek. Foglaláskor minden esetben az igazolványban (útlevél vagy személyi igazolvány) feltüntetett nevet kell megadni! A foglaláshoz a teljes összeget ki kell egyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. Áraink foglaltság függvényében változhatnak. Fizetés után munkaidőben azonnal foglaljuk a repülőjegyet és a szállást, ezután lemondásra nincs lehetőség.
Bővebb információ picivel feljebb a Hasznos információ fül alatt.
ELÉRHETŐSÉG:
MKeys Travel
Telefon: 06 1 769 0301
Email: info@mkeystravel.com
Biztosítással kapcsolatos bővebb információért kattints ide.

Foglalható szállások:

Ár összehasonlító: